Diete de slabire Sanatate

Celulita și stresul

Stresul poate cauza celulită. Banuiesc ca ati auzit cu totii despre celulita pe baza de stress, la fel cum sunt multe alte afectiuni care pot avea drept cauza, stresul.

Când vă gândiți la stres, nu l-ați asocia în mod normal cu formarea celulitei. Totuși este posibil să existe mai multe legături decât credeați. Cunoaștem faptul că stresul afectează multe părți ale corpului, inclusiv creierul și inima; noi dovezi sugerează că stresul poate afecta și zonele susceptibile la celulită. Deși ideea ca acest lucru să se întâmple poate părea puțin cam neobișnuită, multe aspecte ale acesteia au un pic de logică.

Primul efect al stresului prelungit sunt schimbările hormonale. Când sunteți stresați pentru o perioadă lungă de timp, corpul dumneavoastră începe să secrete cortizol. Cortizolul este cunoscut ca hormonul de stres și este produs de glandele suprarenale. În sine, cortizolul nu este un lucru negativ în cadrul organismului, dar, la fel ca multe alte lucruri în exces, poate fi ajunge să fie dăunător.

Cortizolul in tratamentul celulitei:

Cortizolul este eliberat după ce amigdala și hipotalamusul (ambele părți ale creierului) încep să recunoască o amenințare. Odată ce se întâmplă acest lucru, hipotalamusul elibereaza o substanță numita hormon de eliberare a corticotropinei, altfel cunoscut sub numele de CRH. Acest produs chimic instruiește glanda pituitară să elibereze hormonul adrenocorticotropic, ACTH. Când acest proces este complet, glandele suprarenale începe să producă și să elibereze cortizol.

Citeste care este cel mai bun tratament pentru celulita.

Cortizolul, în cantități moderate, este un lucru pozitiv, deoarece permite organismului să nege efectele stresului. Acesta ajustează părțile corpului care nu sunt utilizate și ajută la menținerea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, atunci când cortizol este eliberat prea mult, soluțiile încep să se transforme în probleme, iar aceste probleme contribuie în mod semnificativ la formarea celulitei.

celulita

Relaxarea poate ajuta la tratarea celulitei:

Întotdeauna auziți despre persoanele cu probleme de stres, cărora medicul le spune că trebuie să se relaxeze, pentru a nu dăuna corpului. Acest lucru se datorează problemelor asociate cu eliberarea persistentă a cortizolului. Nu numai că această problemă poate provoca hipertensiune arterială, un sistem imunitar slăbit și acnee, dar promovează și sporirea insulinei, creșterea retenției de apă și creșterea stocării excesului de grăsimi.

Insulina este un hormon care ajută la procesarea glucidelor. Probabil ați auzit de diabetici care utilizează injecții cu insulină pentru a regla nivelul zahărului din sânge, iar acesta este chiar lucrul pe care îl face insulina, în mod automat, într-un organism nediabetic. Mai exact, insulina ajută la procesarea zahărului din carbohidrați. Acesta este motivul pentru care este important să consumați carbohidrați sănătoși, care sunt mult mai simplu de procesat și sintetizat de corpul vostru. Odată ce începeți să fiți afectați de stres, nivelurile insulinei încep să crească.

Vezi mai multe despre insulina:https://ro.wikipedia.org/wiki/Insulin%C4%83

Celulita si insulina:

Sporirea insulinei determină celelalte două efecte secundare negative ale cortizolului, menționate mai sus – creșterea retenției de apă și creșterea stocării grăsimilor. Pe măsură ce corpul vostru începe să colecteze și să stocheze mai multă apă în celulele sale, acestea încep să devină pline. Acest aspect al celulelor poate părea neglijabil la început, dar atunci când luați în considerare cantitatea de celule din corpul vostru, efectul este semnificativ.

Celulele pline pot împinge pielea în afară, provocând astfel apariția celulitei, tocmai lucru pe care încercați să îl evitați. Acest fapt este agravat de faptul că insulina cauzează creșterea stocării grăsimilor. Pe măsură ce insulina ia zahărul din carbohidrați, corpul vostru folosește acest lucru pentru energie. Energia rămasă neutilizată este trimisă pentru a fi stocată imediat ca grăsime. Cu cât numărul de celule pline este mai mare, mai ales atunci când sunt umplute cu apă și grăsime, cu atât mai mult încep să împingă spre piele. Acest lucru are ca rezultat pielea întinsă, cunoscută sub numele de celulită.

 

Leave a Reply