Diete de slabire Medicamente Medicina alternativa Sanatate Zi de zi

Hormonii de stres pot fi cauza esecului in cura de slabire

Victima finală posibilă din spatele problemelor de greutate îndelungată poate fi hormonul de stres, cortizolul. Prea mult cortizol va crește nivelele de foame, aducând de-a lungul câștigului de greutate ulterior. Cea mai obișnuită cauză a cortizolului crescut este stresul cronic și lipsa de somn  sau medicamentul cortizon. Este o idee bună să încercați tot ce este mai bun pentru a face ceva în acest sens.

În cazuri rare și extreme, ați putea avea de-a face cu un anumit tip de tumoare care conduce producția de cortizol. Starea se numește sindromul Cushing. Dacă bănuiți că suferiți de acest lucru, adresați-vă medicului dumneavoastră și vor efectua teste adecvate.

Sfaturi personale:

Atunci cand tineti o cura de slabire (si nu numai) incercati sa va faceti ordine in ganduri si sa priviti lucrurile cat mai optimist si pozitiv posibil. Evitati cu orice pret sa:

  • fiti stresati si sa va ganditi „ce se intampla daca”.
  • va lasati influentati de parerile si sfaturile negative ale oamenilor din jurul vostru.
  • va lasati influentati de esecul altora – invatati din greselile lor si o sa fie bine.
  • amanati lucruile importante

De asemenea, orice cura de slabire veti incepe, cereti ori de cate ori aveti ocazia sau nevoia, sfatul unui medic nutritionist sau a unui farmacist, mai ales daca intentionati sa o faceti cu pastile de slabit. In cazul in care tineti o dieta precum Dieta Dukan (care poate avea si efecte secundare), aveti grja sa discutati cu medicul inainte si sa va asigurati de faptul ca starea de sanatate va permite sa tineti aceasta dieta fara nici un risc.

No Responses

  1. Pingback: Mineralele si sanatatea | Tocma iulie 26, 2022

Leave a Reply