Zi de zi

Scurtă

Azi-dimineaţă, metrou Unirii 2, ieşirea înspre Optinova. Două aproape-femei, pe la aproape-şaizeci de ani, în capătul scărilor, pe ultima treaptă. Frână bruscă, se “lăţesc” pe vreo 2 metri liniari şi încep să-şi “facă cruci”. Ştiţi gestul, cunoaşteţi atitudinea. Ieşirea de la metrou este aglomerată de cei icspe sute de dobitoci, ca şi mine, ce doresc să ajungă acolo unde trebuie să ajungă. Cele două femei, cuprinse de frica lui mniezău ocupă cam 2 metri, în lăţime, din cei 10-12, cât dracului or avea scările alea. Fix ca la accident pe drumul naţional, mulţimea se împarte în două coloane ce ocolesc credincioasele.

V-am povestit observaţiile, acum neclarităţile:

1. De ce pula mea nu a sărit nimeni să mă ajute în încercarea de a le împinge pe alea două de pe scări? Unde căcat vă este simţul civic, băi pulelor?
2. Am înţeles cum că gestul ăla, cel cu “crucea”, este absolut obligatoriu, prin decret biblic, atunci când în raza vizuală a creştinului apare ceva lăcaş de cult pe gusturile religiei fiecăruia. Acum, deh, poate sunt eu căcănar însă din locul în care se regăseau cele două distinse, pula biserică! Nimic! Probabil se rugau? Sfintei Treimi New Age: Sucursala RBS Unirii, Sucursala BRD Unirii şi Intersports…
3. A treia observaţie, fără legătură directă cu primele două: Dacă mniezău este atotputernic(R), cum căcat de a angajat cei mai şasă beţivi zidari de pe planetă, să-i refacă zidul de la casă, mai precis gardul de beton din jurul Mitropoliei, porţiunea de pe Regina Maria? Ăia lucrează la un gard de 100m lungime de mai bine de 9 luni!

Atât.

Leave a Reply