Sanatate

Ce pareri au medicii despre cupele menstruale?

Expertii nostril isi spun parerea despre aceste cupe menstruale “ Unele dintre pacientele mele folosesc asemenea cupe si sunt foarte multumite. Ele reusesc perfect sa si le pozitioneze si sa le goleasca si considera ca asta este o metoda foarte ieftina.”

Din punct de vedere ecologic, aceste cupe menstruale sunt de preferat pentru ca nu provoaca gunoi. Aceasta metoda este si una foarte ieftina, de asemenea. Fiecare femeie poate insa sa incerce si sa decida singura daca aceasta cupa menstruala reprezinta , pentru ea, o alternativa la tampoane.

De ce cupele menstruale?

Trebuie avut in vedere igiena cupei menstruale, pentru a evita orice risc de infectie. Pe langa toate acestea, exista si avantajul ca aceste cupe nu trebuiesc aruncate dupa folosire, ci ele se pot refolosi pentru o perioada de 3 pana la 4 ani. In comparatie cu tampoanele care costa luna de luna destul de mult, o femeie va face pe parcursul a 3-4 ani o economie destul de substantiala.

Aceste cupe menstruale exista in diferite dimensiuni, culori si forme, insa cel mai important este sa stii ca aceasta sa fie introdusa intr-un mod corect, sa stii cum sa o indoi in asa fel incat aceasta sa fie corect pozitionata in interiorul vaginului. Pentru a o introduce mai usor, uneori este necesar sa folosim un gel, pentru ca ea sa alunece cat mai bine.

Sunt anumite avantaje pe care le prezinta cupa menstruala, si anume:

  • capacitate de captare de pana la 30 ml
  • poate goli la un interval cuprins intre 8-12 ore.

Cupele menstruale – nonalergice

Studiile au aratat de-a lungului timpului ca, datorita acestor cupe menstruale, nicio femeie care le-a folosit nu a suferit niciodata de un sindrom toxico- septic. Cupele menstruale prezinta, de asemenea, si un avantaj destul de important pentru femeile care practica sporturi precum inotul, deoarece acestea nu se vad si nu deranjeaza.

Mai este si avantajul ca la tampoanele externe, acestea se pot misca si uneori pot degaja mirosuri neplacute, lucru care nu se intampla si in cazul cupelor menstruale.

Trebuie sa fiti insa foarte atente la regulile de igiena in momentul in care goliti cupa menstruala. Bineinteles ca regula de baza este spalatul mainilor intr-un mod foarte riguros, apoi este necesara spalarea acestei cupa si uscarea acestuia cu ajutorul unor servetele uscate. O data pe saptamana este recomandat ca aceasta cupa menstruala sa se sterilizeze cu apa fierbinte, iar apoi va fi de asemenea uscata cu ajutorul unor servetele uscate.

                                 

In concluzie….

Aceste cupe menstruale sunt destul de benefice femeilor, datorita acelor motive care au fost expuse in cele scrise mai sus, deci recomandat este ca femeile sa le foloseasca fara sa isi faca mari probleme.

Leave a Reply