Zi de zi

Cum alegi un frigider ori combina frigorifica

Frigiderul este atat de important, incat e greu sa gasesti o locuinta care sa nu dispuna de un astfel de aparat. Evolutia tehnologiei a facut posibila transformarea completa a acestui aparat, fiind unul care ne permite sa ne imbunatatim stilul de viata cu mult. Totusi, cand alegi acest aparat, trebuie sa ai grija, sa se potriveasca, in primul rand, nevoilor tale, nu doar sa cumperi cel mai promovat model al momentului.

Cat de importanta e compartimentarea

Compartimentarea si rafturile reglabile sunt printre criteriile cele mai importante in vederea achizitionarii unui frigider sau a unei combine frigorifice, daca vrei sa ai loc suficient pentru a depozita aici toate produsele alimentare pe care ti le doresti. In cazul in care esti genul de persoana care sa umple frigiderul, atunci, ai nevoie de unul cu suporturi si diferite compartimente speciale, pentru fructe si legume, pentru sticle, pentru branzeturi etc.

Rafturile facute din sticla sunt cele mai recomandate, pentru ca nu lasa lichidele sa se scurga intre rafturi, in cazul in care un vas se rastoarna, de exemplu. Acestea sunt si mai avantajoase daca sunt reglabile, deoarece acest lucru iti permite sa le muti la nivelul pe care ti-l doresti, ideal pentru momentele in care introduci vase mai inalte. Exista chiar si modele de frigidere care dispun de spatii speciale cu forma rotunda, in care se pot aseza pizza ori torturi.

Sistemul de racire

Sistemul de racire este foarte important. Acesta poate sa fie de doua feluri, mai exact, racirea No Frost sau racirea statica. Racirea No Frost se face cu ajutorul miscarii curentilor de aer rece si uscat, ceea ce face imposibila formarea de gheata, atat in frigider, cat si in congelator. Asadar, nu mai trebuie sa faci dezghetarea manuala la cateva luni a aparatului frigorific.

Sistemul de racire statica se face prin peretele din spate al frigiderului. Mai exact, in momentul in care stratul de gheata format trece de trei milimetri, acesta incepe sa se topeasca automat, apa formata fiind trimisa catre o cuva de evaporare, ceea ce face, de cele mai multe ori, ca frigiderul sa se dezghete automat. in cazul in care frigiderul are un mic congelator inclus, lucrurile devin mai dificile, pentru ca trebuie sa faci decongelarea sa manual, de doua ori pe an.

Evident, exista si modele care dispun de sistemul No Frost numai in congelator, dar nu si in frigider (sau invers). Lucrul acesta nu ar trebui sa te faca sa eviti aceste aparate, pentru ca, avand sistemul de racire No Frost in partea de frigider, curentii de aer reci formati, usuca atmosfera din aparat. Ca sa eviti sa isi usuce fructele si legumele, se recomanda ca acestea sa fie vidate sau macar acoperite.

Preturile pentru aceste aparate sunt foarte variate, la fel de variate ca functiile si caracteristicile pe care le prezinta, de aceea, trebuie sa iti alegi un produs care sa se potriveasca nevoilor tale cat mai mult, avand grija sa compari acest lucru si cu pretul cerut pentru a-l cumpara, incercand sa gasesti unul care sa imbina ambele cerinte.

Leave a Reply