Frumusete Zi de zi

Cum îți cureți pantofii din piele întoarsă?

Este foarte trist sa iti pierzi un accesoriu pretios din cauza vremii. Chiar daca este vorba despre o esarfa ce a cazut intr-o balta, sau o pereche de pantofi din piele intoarsa cu care ai calcat din greseala in zapada, stii ca nu este usor sa renunti.

Daca stii cum sa cureti pantofii din piele intoarsa poti sa ii salvezi, si astfel nu vei fi nevoita sa iti iei ramas bun de la ei. Pielea intoarsa nu raspunde foarte bine la umiditate sau murdarie. Particulele mici se adapostesc usor in material, iar umezeala se absoarbe in piele. Rezultatul este un partof murdar care arata mai rau ca niciodata, mai ales daca nu il cureti in mod regulat. Iata ce ar trebui sa faci.

Incearca un spray de curatat pantofii din piele intoarsa

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa folosesti un spray pentru curatat pantofii, un produs creat special pentru pielea intoarsa.

pantofi-piele-intoarsa-1

Acestea sunt concepute atat pentru a curata si a conditiona materialul dar si pentru a-l face mai moale. Secretul este sa cureti pielea inainte de a folosi spray-ul. Pulverizeaza direct pe zona selectata si sterge cu o carpa uscata.

…Sau o guma de sters

Nu poti intoarce timpul, dar poti sterge o greseala sau doua cu o guma de sters. Aceasta aluneca usor pe pata si o elimina cu doar cateva miscari.

Ingheata pantofii

Congelatorul, se pare ca, este un instrument destul de remarcabil pentru curatarea pantofilor din piele intoarsa. Anumite resturi cum ar fi guma sau alte produse lipicioase, pot fi greu de eliminat fara putin ajutor. Pune-ti pantofii in congelator pentru cateva ore – trebuie sa inghete. Apoi, indeparteaza cu grija mizeria, care ar trebui sa fie mai usor de eliminat la acea temperatura.

Protejeaza-i

Inainte de a te confrunta cu problema in sine, inarmeaza-te cu ultimul instrument. Un protector de piele intoarsa respinge uleiul si apa, ajuta la prevenirea deteriorarii, a petelor si a zgarieturilor care amentinta sa transforme cea mai draguta pereche de cizme in cea mai hidoasa.

Sfat de urgpantofi-piele-intoarsa-3  enta

Conform legii lui Murphy, vei descoperi cea mai puternica pata de pe pantofi exact in noaptea in care va trebui sa ii porti. Fara un spray de curatat si o guma de sters, ce ar trebui sa faci? Ia un creion si freaca. Guma creionului va sterge orice pata, dar nu va functiona la fel de bine daca pata este foarte veche si incapatanata.

pantofi-piele-intoarsa-2

Leave a Reply