Sanatate

Aromaterapia cu ulei de dafin – Proprietățile miraculoase ale acestuia

Uleiul de dafin se extrage din frunzele arborelui cu aceeasi denumire, care este originar din regiunea mediteraneana. Inca de acum cateva mii de ani, dafinul era un arbore foarte respectat si asta mai ales de catre romani. In Imperiul Roman, dafinul era considerat un  arbore ce semnifica intelepciunea, pacea si protectia, iar din acest motiv el era purtat pe cap de fiecare conducator, sub forma de coroana.

Aromaterapia cu uleiul de dafin este recomandata de specialisti datorita proprietatilor sale medicale. Acesta ajuta la tratarea gripei, racelilor si a altor infectii respiratorii.

Uleiul de dafin este unul dintre uleiurile esentiale, care au proprietati antiseptic, antiimflamatoare si antalgice. Acesta este folosit ca ingredient principal in diferite tipuri de masaj, pentru reumatisme si chiar pentru calmarea sau eliminarea completa a unor dureri musculare. Culoarea uleiului de dafin este galben pal, oar vascozitatea acestuia este una destul de redusa.

Printre proprietatile preentate de ulei de dafin se numara faptul ca acesta este un antibacterian destul de puternic cu spectru larg, un antiviral puternic, are rol de antiseptic, este un bun purifiant, fungicide pentru pielea care este afectata de micoze, ameliorator al durerilor, un bun expectorant, tonifiant bun al podoabei capilare si mai mult decat atat, poate ajuta la concentrare si incredere in fortele proprii.

Domeniile in care este cel mai des folosit uleiul de dafin sunt cosmetica si aromaterapia.

In cosmetica, acest ulei de dafin este in special folosit ca ingredient principal in compozitia unor diferite tonere, crème si lotiuni pentru ten gras sau care prezinta tendinte acneice, si pentru ten matur. Mai mult decat atat, uleiul de dafin este utilizat si ca ingredient pentru pasta de dinti, apa de gura sau pentru unele solutii care ajuta la masarea gingiilor.

Putem spune si faptul ca exista in comert destul de multe creme folosite pentru ameliorarea durerilor reumatismale sau musculare, care au ca ingredient principal ulei de dafin, iar aceste creme sunt considerate unele dintre cele mai eficiente de acest gen.

Tot cu ajutorul uleiului de dafin se realizeaza fel si fel de preparate care au ca rol ingrijirea pielii care este afectate de micoze sau care prezinta diverse infectii. Uneori si scalpul poate constitui o problema, deoarece un scalp nesanatos duce foarte usor la caderea parului, iar astfel putem spune ca uleiul de dafin se foloseste in baza alcoolica sau uleioasa pentru frectionarea scalpului.

efectele aromaterapiei cu ulei de dafin

In aromaterapie, uleiul de dafin este folosit in mai multe scopuri. Acesta poate fi utilizat ca ulei sau unt pentru frectionarea cutiei toracice sau a partii superioare a spatelui, in cazul in care un pacient prezinta afectiuni precum gripa, viroza sau alte afectiuni respiratorii.

Tot in aromaterapie, uleiul de dafin este considerat ca fiind un bun ingredient pentru masaj in scopul readucerii increderii in sine a unei persoane, a intuitiei si a inspiratiei acesteia sau atunci cand persoana respective prezinta astenie sau lipsa curajului.

Uleiul de dafin pentru tratarea unor afectiuni

Dafinul este un arbore originar din regiunea mediteraneana. Acesta este un arbore vesnic verde, care creste pana la inaltimi ce ating 20 de metri. Frunzele acestui arbore sunt lucioase de un verde inchis. Frunzele aromatice ale dafinului au fost folosite inca de pe vremea imperiului Roman sub forma unor simboluri ce reprezentau intelepciunea, pacea si protectia.

Din frunzele acestui arbore se extrage un ulei esential, numit ulei de dafin. Acest ulei este unul incalzitor, folosit deseori in aromaterapie, efectul acestuia fiind unul pozitivant si mai ales, incurajant.

Proprietatile antiseptice, antiimflamatoare si antalgice ale acestui ulei de dafin l-au facut pe acesta sa fie privit cu ochi buni. Metoda de obtinere a acestui ulei de dafin se face prin distilarea cu aburi din frunze. Mirosul acestuia este unul proaspat placut si condimentat.

Acest ulei de dafin este folosit cu precadere atat in cosmetica, cat si in aromaterapie. In cosmetica, uleiul de dafin este folosit in special pentru a ajuta la prepararea tonerelor, cremelor si a lotiunilor care sunt folosite pentru combaterea tenului gras, tenului matur sau a acneei.

Acesta mai poate fi folosit si ca ingredient in pasta de tinti, apa de gura sau in alte solutii folosite in masajul gingival, deoarece acesta, dupa cum spuneam si mai sus, are un efect antiseptic si antiimflamator.

Poate fi folosit si sub forma de unguent sau crema pentru calmarea durerilor de muschi si chiar a durerilor ce se datoreaza reumatismului. Se mai poate utiliza ulei de dafin si de catre unele persoane care prezinta piele afectata de micoze sau diferite infectii la nivelul acesteia. Si problemele scalpului pot fi ameliorate cu ajutorul uleiului de dafin sau chiar combatute, atunci cand acesta se utilizeaza in baza alcoolica sau uleioasa.

In aromaterapie, uleiul de dafin se foloseste in diferite situatii.

De exemplu, se poate folosi ulei de dafin aromaterapie, intr-o baza uleioasa, ca masaj pe plexul solar pentru recapatarea de incredere in sine sau de inspiratie si intuitie.

ulei de dafin

Se mai poate folosi ulei de dafin si diluat in ulei sau unt pentru frectii pe cutia toracica si chiar pe partea superioara a spatelui, pentru tratarea unor afectiuni destul de serioase precum gripa, viroza sau afectiunile respiratorii. Pentru astenie, lene intelectuala sau lipsa curajului, se poate utiliza ulei de dafin in vaporizatoare.

Desigur ca, uleiul de dafin este considerat un tip de ulei esential care are foarte multe intrebuintari, iar folosirea acestuia este chiar indicata de specialist pentru tratarea sau ameliorarea unor afectiuni destul de serioase.

Insa, de fiecare data cand se doreste utilizarea unui astfel de ulei esential trebuie sa se tina cont de sfatul unui specialist. Este neindicata folosirea uleiului de dain de catre femeile care se afla in prima perioada a sarcinii si de catre copii.