Zi de zi

Tortul de nunta perfect in cativa pasi

De la aroma si gust la invelis si design si tot ce este intre, iti doresti ca tortul nuntii tale, cel mai important tort din viata ta, sa cucereasca invitatii.
In cele ce urmeaza, iti prezentam cativa pasi simpli care pot deveni ghidul de care ai nevoie pentru a te asigura ca in cea mai frumoasa zi a vietii tale vei avea tortul perfect.

Descopera stilul vostru

Tortul vostru nu trebuie sa fie alb si rotund: optiunile sunt nenumarate! Ca sa stabilesti design-ul, ia in considerare bugetul, perioada anului in care are loc nunta, stilul nuntii si bineinteles tine cont de simtul vostru artistic. Pentru o nunta de primavara intr-un club country, poti alege un tort cu dungi si cateva flori de martipan roz. O nunta moderna? Poti alege un tort inalt cu funda si cateva orhidee. Pentru a decide modelul tortului, uitati-va pe net la mii de poze si salvati in browser preferatele voastre, pe care sa le aratati cofetarului.

Alege forma si glazura

Pe langa traditionalul tort rotund, mai sunt si alte optiuni. Torturile patrate sunt din ce in ce mai populare si sunt o alegere potrivita pentru o nunta moderna. Si acesta este doar inceputul: exista torturi hexagonale, ovale, in forma de petala si chiar torturi triunghiulare! Si cand vine vorba de glazura, ai diferite variante: frisca este cremoasa si fina si este usor de taiat, iar martipanul este la fel de popular si este o baza foarte buna pentru decorarea tortului.

Invata unde sa tai

Si aici ne referim la buget. Cu fiecare etaj adaugat tortului vei scoate bani in plus din buzunar, ca sa nu mai spunem ca anumite compozitii de tort sunt destul de costisitoare. Ce poti face? Opteaza pentru un tort mic pe care sa il tai impreuna cu mirele sub privirile invitatilor, si asigura-te ca in bucatarie exista felii de tort pentru toti participantii la nunta. Poti chiar sa optezi pentru un tort strict pentru design, cu o compozitie de cozonac, tortul real urmand a fi servit invitatilor direct in farfurii. Important este ca in final tu sa te bucuri de tortul dorit indiferent de cat de strans este bugetul: solutii exista, trebuie doar sa discuti cu cofetarul.

Alegerea cofetarului perfect

Ai ales modelul, ai stabilit un buget si compozitia. Ramane sa gasesti cofetaria si cofetarul care sa-ti realizeze tortul visurilor tale. Alege cofetaria preferata, sau bazeaza-te pe recomandarea unei prietene de incredere, si in final poti apela oricand la internet si forumuri sa gasesti cofetarul perfect. Intalneste-te apoi cu el si stabiliti impreuna toate detaliile. Si incearca sa stabilesti aceste lucruri din timp: cofetariile bune au agenda destul de incarcata.

Gusta!

Una dintre cele mai des intalnite preconceptii despre tortul de nunta este ca menirea lui este sa arate bine, nu sa aiba si gust bun. Insa imaginea lui va disparea in cateva minute dupa ce l-ati taiat la nunta, insa gustul lui va incanta (sau nu) zeci/sute de invitati si le va ramane in minte. Asa ca asigura-te ca gusti din compozitia pe care o va avea tortul de nunta.

Prezentarea

Distreaza-te decorand tortul si alegand platoul: imbraca-l in texturi diferite si decoreaza-l cu motive florale, culori si orice element care crezi ca va reprezinta si este in ton cu nunta voastra. Nu te rezuma la un tort generic: o nunta intr-un ballroom cere un tort inalt pe un platou traditional; alege un platou de lemn decorat cu flori proaspete si un tort imbracat in flori sau fluturi pentru o nunta in aer liber. Asigura-te ca ai si un plan referitor la lumini: poti alege lumanarile clasice pe tort sau lumanari mici care sa inconjoare tortul, poti opta pentru artificii pe tort sau artificii in fructe pe langa tort.

Livrarea si taierea

Asigura-te ca tortul ajunge la timp la nunta, ceea ce inseamna ca trebuie sa decizi din timp la ce ora, cu aproximatie, veti incheia nunta (tinand cont de faptul ca tortul este „”personajul”” principal al ultimelor momente importante din nunta). Cofetariile de multe ori ofera livrarea personala contra cost: nu va zgarciti, pentru ca riscati sa ramaneti fara tort sau sa primiti un tort „”modificat”” din cauza unui transport neglijent. De asemenea, anunta din timp fotograful si videocameramanul despre cand soseste tortul, pentru ca vei dori ca acest moment sa fie surprins de catre acestia.

Mananca o bucata din propriul tort

Ai fi surprinsa sa afli cate cupluri nu apuca sa manance din propriul lor tort la nunta! Nu va numarati printre ele: daca nu apuci sa gusti o bucata de tort imediat dupa taierea tortului si nici nu apuci sa mananci tort la masa, roaga-l pe chelner sa iti pastreze doua felii la pachet. Ca miri, meritati sa va bucurati de tortul la crearea caruia ati ajutat.

Leave a Reply