Sanatate

Trusa medicala in vacanta de vara

„Trusa medicala este un accesoriu incarcat cu astfel de „”detalii”” pentru ca ea contine elemente care sunt menite sa ne salveze de batai de cap inutile si sa ne protejeze vacanta de tantari si arsuri solare, de dureri de cap si stari de greata. Haideti sa vedem ce trebuie sa contina trusa medicala pentru vacanta de vara.

Produse antiseptice

Sub forma de servetele umede antibacteriene sau gel antiseptic, aceste produse sunt utile atat pe perioada de calatorie (in masina, in tren, in avion), cat si atunci cand doresti sa te bucuri de un picnic la iarba verde sau pe plaja. Este vitala utilizarea acestor produse antiseptice in vacanta pentru ca nu intotdeauna vei avea o baie utilata in apropiere dar intotdeauna inainte sa mananci vei dori sa te asiguri ca ai mainile curate pentru a te projeta de imbolnaviri cu bacterii (ex. E-Coli) sau virusi.

Medicamente

Indiferent de destinatie, asigura-te ca ai la tine medicamentele de baza care sa iti vina in ajutor, la nevoie. S-ar putea sa ai acces la o farmacie in vacanta, insa la fel de bine s-ar putea sa nu gasesti o farmacie deschisa care sa aiba medicamentul de care ai tu nevoie, cand ai nevoie. Asa ca mai bine sa previi decat sa suferi: ia la tine paracetamol (util in cazul durerilor de cap sau de spate si in cazul febrei), un antidiareic (in vacante exista riscul sa te strici la stomac si nu vrei sa-ti petreci concediul la baie), un antiemetic sau ghimbir proaspat (impotriva starilor de greata si voma), picaturi de nas si pastile de gat (cine stie cand o inghetata ti-ar putea da batai de cap).

S-ar putea sa-ti prinda bine si o sticluta mica de spirt si niste pansamente. Daca stii ca suferi uneori de alergii, nu uita sa incluzi in trusa medicala medicamente antihistamine, iar daca ti se intampla sa te musti de buza, obraz sau limba sau sa iti apara afte, nu uita acasa sticluta de glicerina boraxata.

Produse anti-tantari

In cazul in care vei petrece vacanta in preajma unei ape, sunt sanse mari sa te intalnesti cu inamicii inaripati numiti tantari. Asigura-te ca ai la tine crema, spray, pastila de camera sau bratara de mana care sa te protejeze de piscaturile nemiloase, iar seara cand vei iesi la plimbare acopera-ti cat mai bine trupul cu bluze largi si lejere.

Crema cu protectie solara

Indiferent ca mergi la mare sau la munte, pe timpul verii soarele poate fi considerat un dusman al pielii tale, mai ales la orele amiezii. Ai grija ca la fiecare 90 de minute sa-ti protejezi pielea cu crema cu factor de protectie cat mai mare, indiferent de cat de mica este zona care este expusa la soare. Si aici ne referim si la degetele de la picioare sau gatul, zone deseori neglijate de noi, dar nu si de soare.

Crema pentru calmarea arsurilor

Daca se intampla insa ca intr-o zi sa uiti sa te dai cu crema si ai plecat de la locatia de cazare fara crema la tine, seara poti incerca sa repari raul cauzat de soarele de peste zi: ai grija sa ai la tine in concediu o crema hidratanta, eventual cu uleiuri calmante, care sa calmeze pielea arsa de soare si pe care sa o aplici seara inainte de culcare.

Termometru

In cazul in care mergi in vacanta cu copilul tau, asigura-te ca in trusa medicala incluzi un termometru. Exista sute de modele de termometru din care se il alegi pe cel potrivit tie si pe care copilul tau sa il poata suporta si care sa asigure o determinare exacta a temperaturii in cel mai scurt timp. Uneori copiii, mai ales cei mici, devin imprevizibili in vacante si nu stii cum poate reactiona la schimbarea de mediu, alimentatie si temperatura, asa ca este bine sa fii pregatita.

Penseta

Stim ca penseta este utilizata la infrumusetarea sprancenelor, dar aici ne referim la o penseta cu un altfel de rol: pune in bagaje o penseta pe care sa o poti folosi pentru indepartarea unei aschii, a unui metal sau unui ciob de sticla care e posibil sa iti intre in piele din greseala.

Trusa medicala se pregateste in cateva minute dar iti poate salva intreaga vacanta. Noi insa iti dorim sa nu ai nevoie de nimic din aceasta trusa si sa ai o vacanta superba, incarcata cu momente minunate care sa te mentina in forma pana la vacanta urmatoare.

Leave a Reply