Merele pot fi considerate chiar super-alimente gratie catorva beneficii pe care ni le ofera in domenii importante din viata noastra:
Sistemul digestiv
Merele au un continut ridicat de fibre, 2.4g/100g, ceea ce face ca marul sa ajute la un tranzit intestinal sanatos, prevenind constipatia, aparitia hemoroizilor si acumularea de toxine in corp. Merele se pot consuma si dimineata pe stomacul gol, inainte de micul dejun, si pot fi utilizate daca se doreste o cura de detoxifiere: aceste fructe se pare ca inhiba cu aproximativ 40% dezvoltarea celulelor canceroase hepatice si de colon.
Sistemul cardiovascular
Conform studiilor, persoanele care consuma mere zilnic timp de 5 ani au riscul de accident cardiovascular fata reduc cu pana la 70% fata de cei care nu adopta acest obicei. De asemenea, consumul de mere reduce cu pana la 50% riscurile de a dezvolta probleme cardiace.
Tot merele sunt cele care iti vin in ajutor daca ai o circulatie periferica proasta: flavonoizii continuti de aceste fructe ajuta in prevenirea aparitiei varicelor si a insuficientelor venoase.
Sistemul urinar
Conform unui studiu dac publicitatii in Marea Britanie, consumul zilnic de suc de mere (500ml-1000ml) duce la formarea unui pH in vezica urinara care impiedica formarea de cristale de oxalati: se scade astfel riscul formarii de calculi urinari din oxalati.
Sistemul osos
Merele sunt recomandate sa fie introduse in dieta zilnica in special a femeilor deoarece flavonoidul „”phloridzin”” continut de aceste fructe are efect antiinflamator si antioxidant, prevenind osteoporoza care ameninta structura si rezistenta sistemului osos in perioada de menopauza.
In cosmetica
Utilizate sub forma de masca, merele curata tenul, trateaza acneea si au un efect usor anti-rid. Puteti sa realizati o masca cu mere chiar acasa: radeti marunt un mar, aplicati-l pe fata si clatiti dupa 10 minute. Pentru efecte vizibile, repetati aplicarea mastii cateva zile la rand.
Tie iti plac merele? Ce sortiment si cum le consumi?