Diete de slabire

Tratament anticelulitic la tine acasa

Exista insa lucruri pe care le putem face acasa, mai precis putem sa ne auto-rasfatam cu un tratament anti-celulitic chiar la noi asa. Haideti sa vedem cum!

Exfoliere

Poti opta pentru un exfoliant de corp din comert sau poti realiza unul in bucatarie: daca esti bautoare de cafea, amesteca zatul de cafea cu ulei de masline si, inainte de dus, exfoliaza-ti corpul cu acest amestec, executand miscari circulare delicate. Daca ai timp si rabdare, poti ramane acoperita in zat de cafea si ulei 30 de minute: pielea ta va fi hidratata de ulei si se va bucura de efectul tonifiant al cafelei.

Poti incerca si un exfoliant cu zat de cafea si sare sau cu zahar brun si miere.

Masaj

Nu ai nevoie de lectii de masaj anticelulitic pentru a te masa cu crema anticelulitica. Indr-adevar masajul de drenaj si anticelulitic este eficient, insa si un simplu masaj cu crema anticelulitica, executat in fiecare seara dupa dus si chiar si dimineata, poate avea rezultate pe termen lung. Pentru efecte vizibile, opteaza pentru o crema cu efect termic sau care sa contina ceai verde sau cafea. Poti, de asemenea, sa iti faci propria ta reteta home-made: amestec anticelulitic cu uleiuri esentiale. Sau poti adauga in crema cumparata din comert cateva picaturi de lamaie, ienupar sau rozmarin.

Detoxifiere

Exfolierea si masajul te ajuta din exterior in lupta impotriva celulitei, insa ai la dispozitie si „”arme”” din interior: alimentatia.

Combinatia lipide-glucide intretine aspectul de „”coaja de portocala””. Mesele neregulate si rontaitul intre mese este de asemenea un aliat al celulitei. Evita si cafeaua si tigarile si asigura-te in schimb ca consumi suficienta apa intr-o zi si ca din dieta zilnica nu-ti lipseste fructele, legumele si alimente bogate in fibre. Si pentru un start mai bun, fa o cura de dezintoxicare, mai ales in sezonul fructelor.

Adio sedentarism

Lipsa timpului nu este niciodata o scuza pentru lipsa de sport! Intr-adevar, sa mergi la sala necesita timp si bani, insa sa faci cateva abdomene dimineata nu necesita mai mult de 5 minute. Renunta la lift, parcheaza masina putin mai departe de casa si birou, mergi la piata intr-un ritm alert si fa genoflexiuni in timp ce se usuci pe par: atat de simplu este sa faci cateva exercitii fizice in fiecare zi, iar rezultatele se vor vedea in timp. Bineinteles ca jogging-ul de 3 ori pe saptamana are rezultate vizibile mai repede, insa sportul ajuta la tonifierea muschilor si consumarea caloriilor indiferent de intensitatea activitatii fizice.

Si inca un mic secret: inainte sau dupa ce faci sport, da-te cu crema anticelulitica. Zona va fi puternic vascularizata si oxigenata datorita sportului iar efectul cremei este amplificat.

Leave a Reply