Diverse

Alegerea scolii de soferi potrivite

In momentul in care va hotarati sa faceti scoala de soferi, dar nu cunoasteti pe nimeni care sa va indrume in acest sens, alegerea unei scoli si, implicit, a unui instructor auto care sa se ocupe de dumneavoastra este, de cele mai multe ori, un lucru destul de dificil de facut. Odata aleasa scoala, intervine in schema si instructorul. Acesta are rolul cel mai important in drumul dumneavoastra catre obtinerea ravnitului permis de conducere.

Acesta trebuie sa fie o persoana calma, care sa aiba rabdare cu dumneavoastra si sa va invete putin cate putin secretele conducerii unui autoturism. De obicei, instructorii sunt catalogati dupa trei criterii de performenta, reprezentate de numarul de cursanti ai instructorului respectiv care au obtinut permisul de conducere (cel putin 70% procent de promovabilitate), de experienta profesionala a instructorului (un numar mai mare de ani de vechime in aceasta meserie atrage dupa sine calmitate si ambitie, pentru a va transmite cat mai multe cunostinte.

Experienta o veti capata cu timpul.) si, un ultim aspect de care sa tii cont la alegerea unui bun instructor, este atitudinea acestuia. Nu cred ca mai exista instructori auto care sa te puna sa iti pui ceasul in spatele rotii, la pornirea in rampa sau sa dea capace cursantilor. Instructorul trebuie sa aiba foarte multa rabdare, pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat si sa va explice cat mai simplu posibil, pentru a va initia in tainele condusului unui autoturism.

Sunt multe persoane, mai ales cele de sex feminin, care vin sa faca scola de soferi, si primul lucru pe care il fac este alegera unei masini cat mai noi si mai usor de condus. Aceasta este prima greseala, deoarece fitele nu isi au rostul in timpul parcurgerii orelor de condus. Este mai bine ca masina sa fie putin mai greu de condus, pentru a va obisnui, si, pana la urma, daca inveti sa conduci pe o supermasina fiabila, cu servodirectie si multe alte dotari si a dumneavoastra nu este dotata in acelasi mod, vi se va parea condusul un calvar, pe langa faptul ca stresul este pe masura cand te urci singur la volanul unei masini (dupa obtinerea permisului).

Leave a Reply