Gadgeturi

Celestron Nature DX – Pentru toti doritorii

Exista foarte multe persoane carora le place sa petreaca mult timp in natura observand animale, pasari sau alte lucruri care se pot ivi sau care le pot starni mai mult sau mai putin interes. Cu siguranta in acest caz nu veti putea vedea cu ochiul liber tot ceea ce se afla in jurul vostru mai ales daca este vorba si de o distanta iar un zoom al camerei de fotografiat sau telefonului nu va ajuta prea mult. Pentru a putea surprinde si pentru a putea vedea si ceea ce se afla la departare fara a merge pana acolo va puteti ajuta de catre un binoclu si poate fi vorba despre un model Celestron Nature DX.

Utilizarea acestui model poate fi cu siguranta de mare ajutor in momentul in care vreti sa vedeti un animal sau o pasare care se afla la distanta fata de voi iar asta fara a fi un inconvenient. Posibilitatea de al lua cu voi peste tot unde mergeti este data si de incadrarea sa in gama produselor destinate drumetiilor dar este data si de caracteristicile constructive de care se bucura si care ii ofera o portabilitate sporita. Veti avea astfel de a lua cu voi un binoclu Celestron Nature DX al carui greutate este de daor 343g dar si cu o dimensiune de numai 111 x 115 x 42 mm ceea ce ii permite sa fie purtat usor intr-un rucsac sau agatat la gat daca doriti acest lucru. Atat pentru purtare cat si pentru partea de siguranta si utilizare de lunga durata acest model vine prevazut cu o geanta pentru transport, cu o laveta pentru stergerea lentilelor, cu capace pentru obiectiv dar si cu o curea de gat.

Usor si stil

Avand posibilitatea de a il lua cu voi oriunde veti merge acesta trebuie sa fie insotit si de unele caracteristici optice destul de bune iar pentru Celestron Nature DX acest lucru este la indemana. Pentru inceput putem preciza faptul ca veti avea un binoclu al carui obiectiv este de 8x25mm, care vine cu o luminozitate relativa de 9.62 dar si care a re un diametru al pupilei de iesire de 3.1mm. Aceste elemente va garanteaza faptul ca imaginile vor avea o luminozitate suficienta dar si ca vor fi unele foarte clare, bine conturate chiar si in conditii de iluminare diminuata. Pentru cazul in care lumina este foarte puternica va va ajuta faptul ca vine cu unele straturi antireflex Fully Multi – Coated si care nu va lasa lumina sa afecteze foarte mult.

O alta caracteristica importanta

O alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o luati in calcul este relieful ocular intrucat acesta este cel care va permite sa tineti binoclul intr-un mod destul de confortabil pentru voi si pentru ochi iar in acest caz este unul de 14mm. Daca nu vreti sa tineti insa mereu in mana binoclul este foarte avantajos faptul ca Celestron Nature DX dispune si de un adaptor pentru trepied si astfel sa il montati pe un astfel de suport. Fiind un model usor de purtat, usor de utilizat dar si rezistent la apa fac din acest binoclu o varianta foarte avantajoasa pentru toti cei pasionati de natura.

Leave a Reply