Zi de zi

Cum alegi o lada frigorifica cu adevarat performanta

Atunci cand te decizi sa cumperi o lada frigorifica, trebuie neaparat sa optezi pentru una cu caracteristicile potrivite pentru nevoile tale. Iar aici are loc principala greseala a oamenilor in materie de lazi frigorifice, deoarece cei mai multi dintre acestia opteaza pentru o lada frigorifica de dimensiuni mari, fara sa se gandeasca la spatiul liber pe care il au in locuintele lor.

Mai mult decat atat, acestia trebuie sa stie ca o lada frigorifica functioneaza mult mai bine atunci cand este plina, iar in cazul in care se opteaza pentru achizitionarea unei lazi frigorifice cu un volum care sa depaseasca 200 litri, atunci aceasta poate fi umpluta cu greu. Si asta nu e tot, caci dupa cum spuneam si putin mai sus, o lada frigorifica cu un volum de peste 200 de litri, are si o dimensiune foarte mare, astfel ca ea va fi foarte greu de amplasat in interiorul unei locuinte si va ocupa foarte mult spatiu.

 

Inca un lucru destul de important si de care trebuie tinut cu adevarat cont atunci cand se doreste achizitionarea unei lazi frigorifice, este reprezentat de capacitatea de congelare a acesteia. Pentru cei care nu stiu, capacitatea de congelare se refera la cate kilograme de produse vor ajunge la temperatura optima, intr- un interval de 24 de ore. Iar astfel, ca sa alegeti o lada frigorifica de o calitate foarte buna, trebuie neaparat sa va asigurati ca aceasta va avea o capacitate de congelare de minim 15 kg in 24 de ore.

Tot un lucru destul de important este si autonomia unei lazi frigorifice, iar asta mai ales atunci cand curentul electric se intrerupe. Insa asta nu prea mai conteaza la lazile frigorifice de ultima generatie, deoarece acestea au o autonomie ce incepe de la 30 de ore si uneori, depaseste chiar si 50 de ore. Desigur, aici trebuie sa mentionez si faptul ca, atunci cand vine vorba despre lazi frigorifice a caror autonomie depaseste 50 de ore, preturile acestora sunt unele ceva mai piperate.

 

In plus, o lada frigorifica cu adevarat performanta trebuie sa dispuna de niste functii precum iluminarea interioara si controlul electronic. Iluminarea interioara este destul de importanta, deoarece cu ajutorul acesteia veti putea cauta un anumit produs in compartimentele de jos, fara sa intampinati dificultati. Iar atunci cand doriti ca temperatura sa fie una optima, trebuie sa stiti ca o puteti seta pe aceasta destul de simplu, datorita controlului electronic.

Insa aici trebuie sa tineti cont de recomandarea specialistilor, care sunt de parere ca temperatura potrivita pentru o lada frigorifica variaza intre -20 grade Celsius si -24 grade Celsius. Iar daca lada frigorifica este dotata si cu un system anti- bacterian, atunci aceasta este cu adevarat performanta, deoarece produsele din aceasta pot fi pastrate la congelat pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Leave a Reply