Supele racoritoare de fructe sunt perfecte pe timp de vara, mai ales ca pe piata gasiti o varietate de fructe pe care le puteti folosi la pregatirea unor supe reci delicioase. Supele de fructe sunt combinatia perfecta intre gustul dulce si cel acrisor, fiind de multe ori servite cu smantana sau frisca.
Pentru ca fructele sa isi mentina culoarea si astfel supele sa fie o incatare pentru ochi si nu doar pentru papilele gustative, folositi sucul de lamaie imediat dupa ce taiati fructele. Garnisiti supele cu fructe intregi si cu bucatele de lamaie.
Supa rece de banane si cocos
Supa de banane si cocos este ideala pentru a trai o zi de vara ca in Caraibe. E dulce si totusi putin acrisoara, e o supa si totusi e atat de racoritoare! Aveti nevoie de 1 kg de banane fara coaja, taiate bucatele, sucul de la o lamaie, o jumatate de cana se suc de ananas din compot, o cana de iaurt, o cana de inghetata de vanilie la temperatura camerei, 100 gr de rom, 2 cani de sirop de cocos (se gaseste la conserva), 100 grame de fulgi de migdale prajiti, cu care se orneaza supa la sfarsit.
Amestecati toate ingredientele sau daca bananele nu sunt destul de coapte pentru a se sfarma, treceti compozitia prin blender, apoi tineti la rece minim o ora. Se serveste garnisita cu fulgi de migdale. Supa de banane si cocos este fara doar si poate desertul meu preferat dupa prajitura Tosca cu mac.
Supa de capsuni si sampanie
Este o supa foarte simplu de preparat, dar de efect!
Aveti nevoie de 4 cani de caspuni curatate de codite si spalate bine, o jumatate de cana de zahar, un varf de cutit de sare, o cana de sampanie. Capsunii se dau prin blender sau se strivesc bine cu o furculita, apoi se amesteca cu sarea si zaharul si se lasa la rece 2-3 ore, in care vor forma un soi de sirop. Inainte de servire, se amesteca siropul de capsuni cu sampania, care ii va da o savoare deosebita si va face supa proaspata si savuroasa.
Supa rece de piersici si ghimbir
Piersicile de vara sunt atat de coapte si de suculente, incat orice preparat ce are la baza piersici nu poate fi decat delicios. Aveti nevoie de 1 kg si jumatate de piersici, decojite si fara samburi, taiate cat de marunt, o lingurita de ghimbir proaspat, ras pe razatoara mica, o cana si jumatate de smantana cremoasa, 2 linguri de rom. Piersicile se mixeaza impreuna cu ghibirul, pana cand obtineti un pireu omogen. Se amesteca apoi smantana si romul si se da la rece. Puteti servi supa cu bucatele de piersica presarate deasupra sau cu jumatati de piersica ce plutesc prin ea.
Supa crema de mango Mango
Supa de mango este foarte usor de preparat, din 2 fructe de mango, curatate de coaja, cu samburele scos si taiate cubulete, un sfert de cana de zahar, sucul si coaja de la o lamaie. Se dau toate ingredientele prin blender, pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Supa se serveste rece, cu o lingura de iaurt sau smantana la fiecare portie.
Vara trebuie sa fiti mai indrazneti, mai colorati si mai deschisi spre tot ceea ce e nou. Supele nu au ca ingrediente doar legumele, apa si carnea, ci pot fi combinatii nebune de fructe, servite reci, cu smantana si fructe intregi. Tot ce trebuie este sa aveti curajul de a le incerca.