Zi de zi

Cum alegi un frigider bun – Compartimentarea ideala a unui frigider

Sa alegi un frigider este o sarcina grea, pentru ca ai nevoie de o oarecare munca de documentare, sa studiezi piata si sa compari modelele care iti plac, pentru a face achizitia cea mai potrivita pentru stilul tau de viata, cu atat mai mult cu cat aceasta investitie ar trebui sa fie una pe care o vei folosi ani de zile de acum inainte.

Cum sa alegi bine frigiderul

Pretul de achizitionare este un punct de plecare bun pentru a alege un astfel de aparat. E important sa iti calculezi un buget de dinainte, urmand ca apoi sa incepi sa studiezi piata si optiunile valabile. Pretul pentru un frigider poate sa inceapa de la cam 700 de lei pentru un model foarte simplu si sa ajunga la un pret de pana la 15 ori mai mare in cazul unor modele de lux, care au foarte multe functii moderne. Achiztionarea in rate te poate ajuta mult.

Dimensiunile pe care le are un frigider variaza mult. Inainte de orice alegere, masoara spatiul din bucatarie, de care dispui, tinand cont, apoi, de cerintele pe care le are familia ta. Nu uita de masurarea si altor lucruri, ca un mic spatiu intre aparat si perete sau gradul de deschidere pentru usa, lucruri care pot sa-ti sara usor din minte. In cazul in care mai multi oameni folosesc frigiderul, e recomandat sa cumperi un model cu un volum mare, care sa aiba doua usi.

Compartimentarea ideala a unui frigider

Compartimentarea frigiderului este, probabil, la fel de importanta ca dimensiunile pe care le are un astfel de aparat. Alegerea unui frigider mare nu iti va fi de folos, daca acesta e compartimentat prost, ajungand, practic, la acelsi lucru ca achizitionarea unui frigider de dimensiuni reduse. Multe modele iti permit sa iti faci compartimentarea dupa cum doresti, rafturile fiind ajustabile la diferente de cativa centimetri. Modelele foarte performante au chiar si rafturi elevatoare, care iti permit sa le ajustezi, fara sa mai fie nevoie sa fie golite. Desigur, costul de achizitionare este pe masura performantei oferite.

Frigiderul poate sa fie cu o singura usa, cu doua usi (si congelator sus), cu doua usi (si congelator jos), precum si frigider side by side, care are doua usi, una in partea stanga si una in partea dreapta. Aceste patru modele se pot imparti tinand cont de accesibilitatea lor si de usurinta in folosire, precum si tinand cont de designul aparatului. Oferta regasita este foarte cuprinzatoare, de aceea, nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei gasi ceea ce iti doresti, chiar si daca esti o persoana cu cerinte mai exigente.

Preturile pentru aceste aparate sunt crescatoare, pe masura numarului de usi de care dispun. Astfel, modelul cu o singura usa este cel mai ieftin, in timp ce modelul side by side (denumit si frigider american, pentru ca cei mai multi dintre noi il cunosc din filmele hollywoodiene) este cel mai scump, dar si cel mai performant.

Analizeaza cerintele personale si vei gasi mult mai usor modelul de frigider de care ai nevoie.

Leave a Reply