Zi de zi

De ce se fura mireasa?

Nunta, unul dintre cele mai frumoase evenimente din viata unei femei; ocazia ideala de a fi cea mai frumoasa si de a te simti exact ca o printesa. Abia astepti sa te vezi imbracata in rochia ta eleganta, sa iti pui voalul si pantofii, sa te machiezi si sa pui in practica acele super idei marturii nunta, nu-i asa?

Stiu ca trebuie sa tii cont de multe detalii pentru ziua in care te vei casatori. Si, va trebui sa ai in vedere si traditiile. Stii ceva despre acestea? Daca nu, am sa iti vorbesc eu, in special de una mai deosebita. Care anume? Furatul miresei.

Nunta la romani, impregnata de traditii

Nunta nu ar fi autentica la noi daca nu s-ar tine cont de traditii. In ceea ce priveste furatul miresei, trebuie sa stii, draga viitoare mireasa, ca acest obicei dateaza din cele mai vechi timpuri si ce cele mai moderne nunti nu vor sa renunte la el. De ce? Pentru ca este extrem de amuzant!

Motivul pentru care mireasa este furata

Nu este suficient sa spunem ca asa este obiceiul si ca ar trebui respectat. Se pare ca traditia are o anumita semnificatie si anume:

  • sa protejeze mireasa si alesul ei de spiritele rele;
  • sa fie testati in ceea ce priveste dragostea si legatura stabilita intre ei.

Insa, in ziua de azi, acest motiv a disparut in totalitate. Ceea ce se urmareste este de a da un impuls intregii petreceri, de a amplifica starea de bine si de a spori hazul celor care participa la nunta. Daca te gandesti cine o sa te fure, draga mireasa, ei bine, „hotul” face parte, in cele mai multe situatii, din anturajul viitorului sot sau chiar din anturajul tau.

traditii nunta

Nu te ingrijora, ca nu este cazul!

Ceea ce tu trebuie sa faci, pentru a fi totul bine, este sa afli inainte cine urmeaza sa te fure. De asemenea, un aspect deosebit de important este sa ii spui unde ti-ar face placere sa te duca si unde nu ar trebui, sub nicio forma, sa ajungi.

Asigura-te ca va fi o aventura pentru tine si ca te vei simti extraordinar. Ideea este ca tu sa te distrezi deci, fa asta acolo unde ajungi! Bea o cupa de sampanie, danseaza, in cazul in care vei ajunge intr-un club si simte-te extraordinar. In fond, asta este scopul! De a te simti unic si de a-ti crea amintiri superbe!

Mireasa intotdeauna se reintoarce

Ai fost tu furata, dar sa stii ca vine si momentul in care te vei reintoarce la nunta, cat si in bratele sotului tau. Trebuie sa stii ca, in tot acest timp, acesta a negociat reintoarcerea ta, deci pretul rascumpararii tale din mainile rapitorilor.

In ce consta rascumpararea miresei?

Daca te intrebi in ce consta aceasta plata, sa stii ca este doar simbolica si ca nu este vorba de sume importante de bani. De cele mai multe ori, este vorba de cativa banuti sau de sticle de coniac sau de vin.

Sau, pentru a amplifica si mai mult distractia, mirele tau va trebui sa indeplineasca o pedeapsa pe care i-au impus-o rapitorii. De exemplu, este posibil sa i se ceara sa iti spune o poezie de dragoste sau sa danseze cu tine. Oricare ar fi aceasta „pedeapsa”, cu siguranta ca o sa iti placa.

Ideea e ca traditia furtului miresei pe langa cea legata de marturiile pentru nunta, este una dintre cele mai indragite si are drept scop distractia. Asadar, mireasa draga, nu uita sa te simti cat mai bine in momentul in care ti se va intampla sa fii rapita! Despre furatul miresi ai citit aici, iar in continuare iti propunem cateva idei pentru marturii de nunta.

Leave a Reply