Diverse

5 Trucuri ieftine pentru o casa racoroasa

Caldura deja a inceput sa fie din ce in ce mai puternica si meteorologii ne anunta pentru aceasta vara temperaturi neobisnuit de mari. Prin urmare, sunt foarte mari sanse sa avem o vara de-a dreptul insuportabila. Tocmai de aceea, trebuie sa ne creem un mediu cat mai propice acasa pentru a putea sa ne racorim si sa stam la o temperatura relativ scazuta sau cel putin potrivita.

1. Deschide ferestrele
Atunci cand aerul de afara este mai rece decat cel din incapere, este o prostie sa folosesti in continuare aerul conditionat daca ai unul si sa nu deschizi geamurile.
Nimic nu poate fi mai satisfacator decat obtinerea unei adieri de aer proaspat.

2. Trage draperiile, inchide jaluzelele
Daca opresti patrunderea soarelui in incapere, atunci ea va fi mai racoroasa. Atunci cand soarele iti bate direct in geam inchide jaluzele sau trage draperiile imediat.

3. Monteaza-ti aer conditionat
In cazul in care nu dispui deja de asa ceva, ar fi bine sa iei in considerare si aceasta solutie. Desi este intr-adevar o solutie putin mai costisitoare noi spunem ca merita, intrucat te va scapa de calvarul caldurii, dar asta daca nu vei abuza de el. Daca vei face acest lucru, este posibil sa capeti ceva probleme de sanatate.

4. Da drumul la ventilatoare
Daca nu va permiti un aparat de aer conditionat, atunci si un ventilator ar fi indicat si de foarte mare folos, mai ales ca este o solutie mult mai ieftina.

5. Renunta cat poti de mult la gatit
Gatitul inseamna sa tii focul pornit si cu cat tii focul la aragaz pornit mai mult timp, cu atat vei face mai multa caldura in casa si pe timp de vara acest lucru chiar este ceva de nedorit.

Leave a Reply