Zi de zi

Top 10 muzica populara banateana

„Va propunem o reintoarcere la muzica populara banateana de odinioara. Stiu ca multi dintre voi nu va mai dati in vant dupa acest fel de muzica veche dar o scurta reintoarcere in timp nu strica.

Va prezentam mai jos cele mai indragite melodii ale artistilor banateni, muzica populara de petrecere din Banat. Muzica populara a aparut prin secolul XVIII-lea prin zona SE a Europei. In anul 1990 a aparut un nou subgen al muzicii populare cunoscut drept sub numele de etno. Muzica etno imbina muzica populara, in general stilul vocal al acesteia, cu instrumentele electronice din ziua de astazi.

Cateva lucruri despre Banat

Banatul cuprinde diferite suprafete din 3 tari: Romania, Serbia si Ungaria. Suprafata banateana cuprinde 28 526 de km patrati, dintre care 2/3 apartine Romaniei.

Top 10 muzica populara banateana

  1. Andreea Voica – Floare banatana
  2. Zorica Savu – In birt
  3. Ana Pacatius – La izvor, la izvorele
  4. Tiberiu Ceia – Doina, dor si omenie. Tiberiu Ceia s-a nascut la data de 16 iulie 1940 si este unul dintre marii cantareti romani de muzica populara banateana.
  5. Eduard Leanca – Din copita murgul bate
  6. Liliana Laichici – S-o stiut in tot Banatul
  7. Felicia Stoian – Am plecat mama in lume
  8. Stana Izbasa – Nu mor caii cand vor cainii Stana Izbasa este una dintre cele mai mari cantarete de muzica populara banateana, a colaborat cu Puiu Codreanu, Petrica Nicoara Sarbu, Nicu Paleru, Alin Olaru si cu multi altii.
  9. Stana Izbasa – Galbena-i frunza-n livezi
  10. Lazar Novac – Cit ii Banatul de mare

Leave a Reply