Zi de zi

Alegerea Wedding Planner-ului

„Desi un concept existent de multi ani in strainatate, wedding planner-ul este o notiune la inceput in Romania, insa din ce in ce mai multi miri contracteaza un organizator de nunta care, spre deosebire de miri, are experienta cu mult mai multe nunti decat una, si care se va ocupa de cele mai mici detalii ale nuntii celor doi.

Descopera 5 pasi care sa te ajute sa alegi wedding planner-ul care sa-ti transforme nunta de vis in realitate.

Fa-ti temele

Navigheaza pe internet si studiaza cu atentie fotografiile nuntilor recent organizate de wedding planneri. Observa daca elementele nuntilor se leaga intre ele si aspectul per ansamblu este unul coerent sau daca stilul acestora este unul supraincarcat: nuntile pe care le vezi prezentate pe site-ul unui wedding planner sunt tipul de nunti cu care acesta are experienta, si in functie de ele poti decide daca este un organizator de nunta care sa se potriveasca stilului si visului tau (daca toate nuntile organizatorului respectiv par fastuoase si tu visezi la o nunta cocheta si restransa, s-ar putea sa nu fie el organizatorul pe care il cauti).

De asemenea, navigand pe site cauta informatii despre serviciile pe care ti le asigura, premii sau certificari, detalii care sa-ti ateste faptul ca acel wedding planner are capacitatea de a organiza o nunta pana la cel mai mic detaliu.

Cunoaste-i

Fa un top 3 sau top 4 cu wedding planner-ii preferati si contacteaza-i ca sa iti confirme: serviciile oferite, disponibilitatea pentru data nuntii tale si un pret aproximativ. Daca raspunsurile se incadreaza in bugetul alocat si corespund viziunii tale despre propria nunta, stabileste o intalnire cu organizatorii de nunta pentru a-i cunoaste personal.

Pregateste prima intalnire

Ia cu tine reviste, fotografii si orice alt lucru care te-a inspirat legat de nunta ta la prima intalnire cu un wedding planner, potential viitorul tau organizator de nunta. In cadrul intalnirii vei dori sa iti faci o idee despre cum au fost nuntile pe care le-a organizat, vei dori sa ii vezi portofoliul si te va interesa si personalitatea persoanei respective: este cineva cu care poti lucra indeaproape in urmatoarele luni?

Da glas ideilor tale referitoare la stil si culori vezi wedding planner-ul cum reactioneaza. Intreaba apoi cum vede organizatorul realizarea viziunii tale pentru a-ti face o idee mai buna despre cum lucreaza: un organizator bun ar trebui sa fie capabil sa iti asculte ideile si sa le puna cap la cap, venind chiar cu idei (de la cele legate de invitatii la idei legate de tortul de nunta), pentru ca nunta ta sa fie una unica si memorabila.

Analizeaza

Nu trebuie sa te simti obligata de la prima intalnire cu un organizator sa si semnezi contractul, ci rezerva-ti timp sa te intrebi:

  • cat de mult a respectat bugetul alocat?
  • cum a interpretat ideile expuse de tine?
  • cu ce lucruri de pe lista ta de „”to do”” te poate ajuta?
  • iti poate recomanda furnizori buni si ii poate coordona?
  • raspunde repede la emailuri si telefoane si se poarta frumos?
  • intreaba daca au existat nunti la care lucrurile nu au mers perfect si cum s-a descurcat

Bate palma

La finalul listei de intalniri, fa-ti timp sa compari preturi, impresii, notite si propunerile formale ale organizatorilor: alege-ti dintre acestia wedding planner-ul dorit si rezerva-l imediat, pentru a te asigura ca este disponibil pentru nunta ta si pentru a semna contractul. De indata contractul e semnat si avansul, daca este cazul, platit, poti sa te simti asigurata: ai o mana-dreapta de incredere alaturi si sansele ca nunta de vis sa devina realitate au crescut considerabil!

No Responses

Leave a Reply