Sanatate

Lentile de contact colorate pentru o impresie durabila

Fie ca sunt din categoria celor care au sau nu dioptrii, lentilele de contact pot sa fie si unele colorate. Asadar, pe langa faptul ca sunt niste instrumente care ajuta la obtinerea unei vederi mai acurate, acestea au si un important rol estetic. Si daca doar atat iti doresti, exista suficient de multe variante care nu au dioptrii si care sunt, in mod evident, si mai ieftine. Cu toate acestea, chiar daca iti doresti doar o alta culoare pentru ochii tai, tot este bine sa consulti mai intai un oftalmolog pentru sfaturi si recomandari.

Lentile de contact verzi

Exista doua mari posibilitati daca doresti sa iti schimbi culoarea ochilor cu lentilele de contact. Prima dintre ele este aceea ca iti doresti o culoare in acelasi spectru, dar nuanta sa fie schimbata. Asadar, daca ai ochii verzi, poti vrea ca nuanta sa devina mai inchisa sau mai deschisa.

Acest lucru se poate prin utilizarea lentilelor nuantatoare. Ele doar contribuie la deschiderea sau inchiderea culorii irisului. Asadar, te poti bucura de orice nuanta iti doresti si schimbarea nu trebuie sa fie una majora.

Lentile de contact caprui

Poate sa apara insa si cealalta posibilitate. Ai ochii verzi si iti doresti unii caprui, albastri sau negri. Schimbarea de aceasta data se realizeaza prin utilizarea lentilelor de contact colorate opace. Acestea ofera schimbari majore, de la o culoare la alta, dar in rest nu exista diferente in ceea ce priveste purtarea si utilizarea lor. Exista, bineinteles, si variantele mai excentrice, care ofera ochilor culori care nu se intalnesc in mod natural (rosu, mov, etc) sau combinatii de culori.

Orice tip de lentile de contact caprui doresti sa iti cumperi, trebuie sa stii totusi cateva lucruri despre ele pentru a le utiliza corect si sigur pentru sanatatea ta.

Specialistii nu recomanda purtarea aceleiasi perechi de lentile de contact pentru mai mult de o luna. Exista si alternative potrivite pentru doua sau chiar trei luni, dar daca se depaseste aceasta perioada pot sa apara probleme. Asadar, de regula, lentilele de contact se vand in pachete mai mari, cu mai multe lentile, acestea ajungand si pentru un an. Spre deosebire de ochelari, daca se depaseste acest “termen de valabilitate”, ochii pot sa fie afectati, aparand iritatii sau chiar infectii.

In plus, in fiecare zi dupa ce sunt scoase de la ochi, lentilele trebuiesc tinute in aceleasi recipiente in care vin si spalate intr-un lichid special care, de asemenea, se poate cumpara.

Lentilele de contact colorate sunt, in concluzie, o metoda discreta si eleganta de a-ti schimba look-ul. Ele nu vor trece neobservate nici de cei care te cunosc si vor putea sa creeze o impresie foarte buna si in fata necunoscutilor. Mai mult decat atat, daca sunt si cu dioptrii, ele te vor ajuta sa vezi mai bine. Cu toate acestea, trebuie sa ai mare grija cum le folosesti pentru ca, din cauza neatentiei, pot sa creeze mai mult rau decat bine. Dar daca respecti instructiunile si faci vizite mai dese la oftalmolog, te vei simti bine si vei fi in siguranta.

Leave a Reply