Ingrediente
- O conopida mare ( 1,1- 1,3 kg) cu partile sale verzi
- 100 de grame de varza Tuscan sau de varza obsinuita, cu unelefrunze indepartate
- O ceapa mare taiata bucatele
- 6 catei de usturoi ce au fost zdrobiti
- O lingurita si jumatate de frunze proaspete de rozmarin sau mai multe, in functie de gust
- Coaja a doua treimi dintr-o portocala sau mai mult, dupa gust
- Piper negru proaspat macinat
- Un sfert de pahar de ulei de masline extra virgin
- O lingura de unt fara sare
PS. Aceasta este o reteta pe care cred ca ati putea-o adopta si in Dieta Dukan
Mod de preparare
- 1.Taie conopida in bucati, apoi tai in felii bucatile obtinute.
- Pune apa intr-o oala pentru a o fierbe, pe care o aduci la fiert si introduci bucatile de conopida si apoi varza, ceapa, usturoiul, rozmarinul si coaja de portocala.
- Lasa la abur timp de 10 minute sau pana conopida e bine facuta. Lasa la scurs timp de aproximativ 5 minute. Plaseaza totul intr-un procesor de mancare, impreuna cu un sfert de lingura de sare, uleiul si untul. Il faci piure si adaugi sare, rozmarin, coaja de portocale sau piper, dupa gust.