Zi de zi

Combina frigorifica – Un aparat electrocasnic util pentru orice casa

Combina frigorifica este cu adevarat un aparat electrocasnic utila pentru orice casa. Iar la baza acestei afirmatii sta chiar realitatea, deoarece aproape toti oamenii detin in locuintele lor cel putin o combina frigorifica. De fapt, in ziua de astazi, combinele frigorifice au ajuns sa fie favorite in fata frigiderelor simple, deoarece acestea sunt mult mai practice, mai utile si se combina perfect cu nevoile oamenilor.

 

Insa ceea ce nu stiu foarte multi oameni este ca in spatele combinelor frigorifice se afla o tehnologie uimitoare, despre care o sa va vorbesc pe scurt in cele ce urmeaza. In primul rand, daca va uitati in spatele unei combine frigorifice veti vedea unul sau doua compresoare. Si va spun acest lucru deoarece pe piata exista atat combine frigorifice dotate cu un compresor, cat si combine frigorifice dotate cu doua compresoare. Pentru cei care nu stiu, compresorul este considerat a fi inima unui astfel de aparat electrocasnic, deoarece rolul acestuia este de a pompa agentul refrigerant si de a asigura buna functionare a intregului sistem.

Ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca, o combina frigorifica cu un singur compresor nu este capabila sa asigura reglarea temperaturii in mod separat, atat la frigider, cat si la congelator. Iar acesta este principalul motiv pentru care puteti observa ca la o astfel de combina frigorifica exista doar un singur potentiometru de reglare a nivelului de racire. Insa in cazul combinelor frigorifice mai pretentioase, care sunt dotate cu doua compresoare, acest reglaj al temperaturii se poate realiza distinct, iar acest lucru este cu adevarat un avantaj.

 

In ceea ce priveste tipurile de sisteme de dezghetare cu care pot fi dotate combinele frigorifice, trebuie sa stiti ca acesta pot fi: dezghetare manuala, automata sau no frost. Desigur, in ziua de astazi nu cred ca se mai fabrica combine frigorifice cu dezghetare manuala, deoarece acestea nu mai sunt destul de dorite de catre oameni. In schimb, atunci cand vine vorba despre combinele frigorifice cu dezghetare automata, trebuie sa stiti ca acestea sunt inca destul de populare. In cazul acestor tipuri de combine frigorifice, racirea se realizeaza pe peretele din spate al combinei frigorifice.

Nu in ultimul rand, combinele frigorifice cu dezghetare “ no frost” sunt intr-adevar ultimele modele de astfel de aparate electrocasnice aparute pe piata. In cazul acestor combine frigorifice, racirea se realizeaza intr- un mod destul de simplu, cu ajutorul unui flux de aer rece uscat, iar dumneavoastra nu mai trebuie sa va faceti griji ca in interiorul combinei frigorifice se va forma gheata sau umezeala. Dar aici este destul de important sa stiti ca, atunci cand vine vorba despre combinele frigorifice cu “ no frost”, este recomandat sa pastrati produsele ambalate, pentru a se evita deshidratarea acestora.

Leave a Reply