Zi de zi

Machiaj de mireasa retro

In stabilirea unui machiaj, un make-up artist va lua in considerare fizionomia fetei, personalitatea miresei, cromatica nuntii, stilul rochiei si al coafurii: rezultatul final trebuie sa constituie un tot unitar care sa-i taie respiratia mirelui in fata frumusetii miresei si sa starneasca reactii de admiratie in randul invitatilor.

Machiajul retro pentru o mireasa se bazeaza, asa cum ne invata Suzana Visan, pe cateva elemente centrale:

  • ruj – de preferat rosu – este considerat a fi piesa de rezistenta a machiajului
  • tus – de preferat negru
  • gene false – de nelipsit din machiajul retro
  • joc de umbre pe pleoape
  • sculptura pometilor

Tenul

Fondul de ten joaca un rol important in crearea unui machiaj de mireasa retro: se va aplica un fond de ten lichid, apropiat ca nuanta de cea a tenului, si se va aplica in 1, 2 sau chiar 3 straturi. Pudra care se aplica peste fondul de ten va conferi un aspect autentic si rezistenta machiajului intreaga zi.

Sprancenele

Sprancenele stilizate atent sunt cheia obtinerii unui machiaj retro al ochilor. Sprancenele nu trebuie sa fie subtiri, dar trebuie sa fie bine conturate si meticulos aranjate. Spranceana puternic arcuita era normal in anii ’20, dar tu nu trebuie sa adopti exact acest stil ci poti sa alegi o „”interpretare”” moderna. Se va folosi un creion pentru „”umplerea”” frumoasa a sprancenelor.

Ochii

Tusul gros si negru va scoate in evidenta ochii: tusul se va aplica doar pe pleoapa de sus si se va utiliza un tus cremos, gel sau lichid. Tusul se aplica intr-o linie groasa, realizata din cateva trasari, la baza genelor, si cand acesta va fi uscat se vor aplica genele false.

Pometii

Pometii stil retro se obtin doar cu un blush crema: acesta este mai „”bogat”” decat blushul pudra si are un aspect mai frumos odata aplicat pe ten. Se va opta pentru un blush intr-o tenta de roz care sa fie in perfect echilibru cromatic cu nuanta tenului.

Buzele

Punctul central al machiajului retro de mireasa il reprezinta buzele si automat rujul. Rosul puternic este clasic, insa daca insisti poti alege culori precum coral sau roz-rosu. Pentru un look retro autentic, buzele vor fi conturate cu un creion de buze perfect potrivit cu rujul ales. Rujul mat era la moda in vechea perioada, dar poti sa oferi buzelor tale un aspect mai modern aplicand si un gloss fin peste ruj.

Machiajul retro de mireasa il poti realiza singura in marea zi, insa daca iti doresti sa mergi pe maini sigure (nu pe maini tremurand de emotia marii zile) poti apela cu incredere la un make-up artist profesionist.

Leave a Reply