Zi de zi

7 secrete ale oamenilor extraordinari

„Cand auzim expresia „om extraordinar”, ne gandim la personalitati, guru spirituali sau genii ale lumii. De aceea multe persoane nu aspira la a deveni om extraordinar: pentru ca nu cred ca si ele pot deveni astfel de oameni.

Dupa ce a interactionat cu mii de oameni, consultantul in management Sonali Masih-D’silva crede ca sunt 7 secrete care pot transforma pe fiecare dintre noi intr-un om extraordinar, un om care vei fi mandra sa fii.

„Extraordinar” este o actiune

Stim, din puncte de vedere gramatical, „extraordinar” nu este un verb, si tocmai aici se afla secretul. Cum crezi ca un om deosebit devine astfel? Oamenii extraordinari nu se materializeaza din aer, asa-i? Ei apar „de undeva” datorita actiunilor lor care ii ajuta sa devina extraordinari.

Acesti oameni nu au obiceiul neajutorarii: ei se comporta exact invers, adica se plang foarte rar si se focuseaza pe actiunile lor si pe rezolvarea problemelor lor. Se asigura ca fericirea este scopul lor final, fac lucruri care confera valoare vietii lor si actioneaza in moduri neobisnuite si neasteptate dincolo de limitele impuse de altii pentru ei. Actiunile cu siguranta te ajuta sa devii un om extraordinar.

„Extraordinar” este o atitudine

Sa fii extraordinar nu tine de genetica, ci este o colectie puternica de ganduri. Cand iti spui in mod constant faptul ca esti un individ capabil care este pe drumul cel bun pentru a realiza lucruri mari in viata, o scanteie ia nastere in mintea ta, care se transforma in focul care iti alimenteaza atitudinea.

Din fericire, atitudinea este in controlul nostru, indiferent de ce bine sau rau ni se intampla. Oamenii extraordinari stiu ca atunci cand toate usile se inchid, o fereastra se deschide. Realizarile extraordinare incet in mintea noastra prin atitudinea noastra mai mult decat din realitatea curenta.

„Extraordinar” este o alegere

Ai inteles deja ca sa fii un om extraordinar nu este un privilegiu si nici un accident, ci este o stare pe care o creezi singura. Devenim cei mai buni cand alegem sa fim cei mai buni. Persoanele extraordinare au standarde ridicate pe care si le respecta si fac alegeri intelepte in special in situatii presante si stresante.

„Extraordinar” necesita efort zilnic

Daca continuam sa facem aceleasi greseli pe care le-am mai facut si nu invatam nimic din ele, sansele noastre de a deveni extraordinari se diminueaza dramatic. Sa inveti din experientele fiecarei zile si sa alegi sa imbunatatesti anumite aspecte ale personalitatii tale sunt armele secrete ale oamenilor extraordinari. Uneori aceste lucruri par evident, si totusi multi oameni pur si simplu nu fac asta. Imbunatatiri simple, continue si ascendente au cele mai bune rezultate. Oamenii extraordinari nu devin astfel peste noapte: ei exerseaza in fiecare zi facand imbunatatiri aparent mici, dar foarte importante. Si tu poti face asta.

„Extraordinar” necesita disciplina

Disciplina nu este simpla pentru nimeni, insa obiceiurile bune se invata si rezista in timp daca alegi sa faci asta: daca iti propui sa alergi de 3 ori pe saptamani, in primele zile iti va fi usor, apoi cheful nu va mai veni. Daca insa depasesti aceasta „”bariera”” si iti creezi un obicei, in cateva luni un „”ceas automat”” din interiorul tau te va trimite la jogging de 3 ori pe saptamana. Asta inseamna disciplina si se invata. Oamenii extraordinari aleg ca disciplina sa faca parte din viata lor.

„Extraordinar” inseamna sa inveti

Pentru multi dintre noi, actiunea de a invata devine ceva sporadic odata terminata scoala. Dar viata reala, adevarata, incepe dupa ce scoala se termina: atunci este momentul sa incepem sa invatam. Mult! Oamenii extraordinari invata din lucrurile marunte ale vietii pastrandu-si un spirit al observatiei dezvoltat si observandu-i pe ceilalti si pe ei insisi.

Exista nenumarate metode sa inveti: carti, seminarii, filme, dezbateri, discutii cu oameni intelepti, si lista poate continua. Important este sa ramai flamanda si sa fii pregatita sa inveti continuu, in fiecare zi, in fiecare ora.

„Extraordinar” inseamna sa crezi

Ce credem, cam aia obtinem. Mai precis: ca sa devii un om extraordinar, trebuie sa crezi cu tarie ca esti capabila sa faci asta. Astfel, credinta iti va da puterea de a invata, de a evolua, de a persevera in drumul tau. Crezi in visele tale, alege-ti scopurile in viata si ridica-te la inaltime. Fii un om extraordinar!

Leave a Reply