Diverse

Rețetă de Tosca explicată pas cu pas, preparare în doar 30 de minute

 

Prajitura Tosca este un desert care se pregateste foarte usor si rapid, fiind unul din cele mai apreciate deserturi de casa dar si de cofetarie. Desi prajitura Tosca o gasiti si in cofetarii, in mai multe forme (chiar si tort) si retete, tot cea facuta in casa este mai gustoasa.

Pregatiti aceasta prajitura atat pentru zilele in care se anunta musafiri dar si pentru momentele in care vreti sa va indulciti familia. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint este pentru 18 portii si este gata in numai 30 de minute. Desigur, nu poate fi consumata dupa 30 de minute deoarece trebuie sa stea la rece, insa timpul de pregatire este de 30 de minute.

Costul pentru prepararea prajiturii Tosca este unul mic iar ingredientele sunt la indemana oricui. Eu mai tot timpul am ingredientele pentru Tosca in bucatarie si cu siguranta le aveti si voi deoarece sunt ingrediente comune pe care le folositi, cu siguranta, si la alte retete.

Lista ingredientelor pentru blat:

  • 100 gr de faina alba
  • 130 gr de zahar pudra
  • 70 gr seminte de mac (macinate sau nemacinate)
  • 4 oua intregi
  • Un praf de sare si un plic de praf de copt
  • Esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml de lapte
  • 200 gr unt, 100 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri, esenta de vanilie
  • 50 gr amidon de porumb

Ingrediente pentru stratul de biscuiti si glazura:

  • 200 ml de cafea (sau lapte)
  • 100 gr biscuiti sau piscoturi
  • 200 gr ciocolata + 150 ml de smantana pentru frisca (pentru glazura)

Mod de preparare:

Pentru a obtine cea mai buna si mai pufoasa prajitura Tosca trebuie sa urmati pasii urmatori. Atentie insa, aveti grija la prepararea blatului – nu amestecati foarte mult compozitia de oua dupa ce puneti ingredientele uscate deoarece riscati sa se lase.

  • Pregatirea blatului

Intr-un bol incapator se pun ouale, zaharul si praful de sare – se mixeaza bine pana cand se tripleaza volumul oualor. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si semintele de mac. Se amesteca la mana cu telul sau cu o spatula.

  • Coacerea blatului

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si se coace (in cuptorul preincalzit) la 180 grade pentru aproximativ 20 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Daca doriti, puteti insiropa blatul cu apa si esenta de rom (sau chiar rom).

  • Pregatirea cremei

Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga 100 ml de lapte, esenta de vanilie, amidonul si se amesteca pana se omogenizeaza perfect. Restul laptelui ramas se pune la foc mic iar cand incepe sa fiarba, se adauga compozitia de oua. Se amesteca energic pana cand incepe sa devina o crema consistenta.

Crema se lasa putin la racit dupa care se mixeaza cu untul pana devine spumoasa si aerata.

  • Montarea prajiturii

Peste blatul racit se intinde crema (poate fi si calduta) iar mai apoi se aseaza biscuitii (sau piscoturile) insiropati in cafea sau lapte. Peste biscuiti se toarna glazura de ciocolata si se da la rece pentru cateva ore.

Prajitura Tosca se taie cuburi si se serveste rece. Pofta buna!

Leave a Reply