Zi de zi

Idei pentru o buna dispozitie

Haideti sa vedem cateva idei care ne pot ajuta sa obtinem o buna dispozitie, si asteptam si alte sugestii de la voi despre cum va inveseliti si lasati la o parte tristetea.

Zambetul

Forta sau natural, zambetul are un efect pozitiv asupra starii noastre de spirit. James Laird, psiholog la Universitatea Clark, afirma ca starea noastra emotionala este consecinta, si nu cauza, comportamentului nostru, afirmatie ce vine dupa 40 de ani dedicati studierii teoriei auto-perceptiei. Se pare ca simpla incordare a muschilor raspunzatori pentru aparitia zambetului pe chipul nostru activeaza in creierul uman centrii responsabili cu aparitia starii de bine.

Exteriorizarea cu creioane

O metoda foarte simpla, rapida si eficienta de a scapa de emotiile negative este sa iei o foaie de hartie alba si sa incepi sa deseni fie ce simti, fie ceva dragut sau amuzant care sa te binedispuna. Cu cat lucrezi mai mult cu creionul pe hartie, cu atat te linistesti si reusesti sa te detasezi de situatiile care te-au intristat si vei vedea lucrurile intr-o lumina mai buna. Si buna dispozitie nu se va lasa mult asteptata!

Animalele de companie

Se pare ca contactul cu animale de companie reduce nivelul hormonului stresului in organism, numit cortizol, si favorizeaza eliberarea hormonului fericirii, numit serotoniina. Nu te vei putea juca cu prietenul tau necuvantator la birou, insa poti face acest lucru dimineata pentru a-ti asigura buna dispozitie pe intreaga zi: sunt suficiente 10-15 minute de joaca pentru a-ti ridica moralul.

Omega3

O dieta bogata in acizi grasi Omega3 pare sa ajute la tinerea la distanta a depresiei: se pare ca persoanele care au o dieta bogata in Omega3 sunt mai putin predispuse sa sufere de depresie de-a lungul vietii lor decat cei care nu consuma Omega3. Acest acid gras se gasesc in carnea de somon si sardine, in nuci si migdale, in semintele de chia si alge.

Incepe-ti ziua cu o imbratisare

In cazul in care te afli intr-o relatie (si nu este o relatie la distanta), oferiti-va 1 minut dimineata in care sa va imbratisati: pe langa faptul ca acest gest va va apropia in cadrul relatiei, imbratisarea are si efect benefic asupra starii tale de spirit prin eliberarea de serotonnina in organism si este un mod excelent de a-ti incepe ziua.

Gusta putina ciocolata

Ciocolata are acelasi efect asupra organismului ca si imbratisarea: ajuta la eliberarea in organism a hormonului fericirii, serotonina. Este de ajuns o tableta de ciocolata neagra pentru ca starea ta de spirit sa cunoasca schimbari in bine.

Canta

Incepe sa canti, pur si simplu! Canta piesa care iti vine in cap, de preferat o piesa energica si care, bineinteles, sa iti placa, si o sa vezi cum capeti energie si apare buna dispozitie.

Leave a Reply