Zi de zi

Lucruri pe care ceilalti le observa la tine

„Lucrurile pe care ceilalti le remarca la tine cand te intalnesc prima oara sau a o suta oara sunt lucrurile marunte care vor crea sau strica o impresie. Aceste lucruri marunte te vor ajuta sa-ti creezi o idee despre cat de important este sa acorzi atentie chiar si in alegerea persoanei care te tunde.

Iti prezentam mai jos lista lucrurilor pe care oamenii le observa la tine, in ordinea inversa importantei lor.

Parfumul

Parfumul cu care te dai in fiecare zi are puterea de a determina oamenii sa intoarca capul dupa tine si sa te ajute sa creezi o impresie foarte buna. Parfumul te face sa te simti bine si determina formarea unei impresii puternice despre persoana care il poarta.

Intr-adevar, cele mai bune parfumuri sunt scumpe, dar multe branduri vin in intampinarea dorintelor clientilor cu parfumuri si ape de toaleta la preturi accesibile si calitate buna, asa ca, in functie de buget, asigura-te ca iti gasesti un parfum pentru bugetul tau si care sa te reprezinte.

Machiajul

Aspectului machiajului trebuie sa i se acorde atentia cuvenita, pentru a evita greselile si pentru a avea mereu un look fresh (chiar si pe timp de vara poti obtine un machiaj rezistent si fresh).

Din poseta doamnelor nu au voie sa lipseasca articolele care ajuta la improspatarea machiajului, iar atentia in timpul realizarii machiajului este vitala pentru ca un pic prea mult tus sau o nuanta prea inchisa de ruj iti pot strica intreaga seara. Si cum machiajul se afla in zona fetei iar oamenii se vor uita la fata ta chiar si cand nu vorbesti direct cu ei, asigura-te ca ai mereu la tine articole care sa te ajute sa retusezi in orice moment orice mic „”incident”” aparut in zona machiajului.

Bijuteriile si accesoriile

Aceste elemente te pot ajuta sa creezi o impresie buna sau pot dauna primei impresii. Sa nu porti bijuterii si accesorii s-ar putea sa fie perfect in regula in anumite cercuri sociale, insa accesoriile iti pot spori farmecul si pot ajuta la crearea unui look interesant. Un simplu inel sau o pereche de cercei finuti pot face minuni cand vine vorba de prima impresie.

Ceasul

Ceasul le permite celorlalti sa-si faca o idee despre gusturile si simturile tale in materie de moda. Fiecare ceas spune ceva despre cea care il poarta. Ai grija insa sa nu porti ceasul cu diamante in club si ceasul din cauciuc si rezistent la apa la o intalnire de afaceri.

Se pare ca, conform unui studiu recent realizat, cei care nu poarta ceas de mana sunt considerati de ceilalti ca fiind imaturi si prea tineri pentru a fi seriosi. Cu atatea gadget-uri pe piata, s-ar putea sa nu mai ai nevoie de un ceas ca sa stii cat este ora, dar este impresia pe care un ceas o lasa care face din el un accesoriu important.

Parul

Daca ti se intampla des sa ai ceea ce se cheama „”bad hair day””, stii cat de important e aspectul parului: nu vrei ca cei din jur sa barfeasca despre ce „pamatuf”” aveai astazi in cap. Ai grija ca varfurile sa fie mereu ingrijite taindu-le la tine si in zilele in care parul nu pare sa stea nicicum, leaga-l intr-o coada de cal.

Pantofii

La fel ca restul tinutei tale, pantofii atrag mare parte din atentia celorlalti, desi tu te uiti la proprii pantofi doar cand ii incalti si descalti. Pantofii murdari, deformati sau prea uzati creeaza o impresie negativa chiar si daca mergi cu ei doar la plaja.

Pe de alta parte, chiar si cea mai scumpa pereche de pantofi va arata neplacut daca nu va fi ingrijita corespunzator: asadar ai grija intotdeauna de incaltamintea ta.

Hainele

Hainele acopera mare parte din corp, asadar atrag mare parte din atentia celorlalti. Hainele te reprezinta pe tine si ceea ce esti, asa ca acorda-ti timp sa le speli, sa le calci si sa le combini cu bun gust.

Pielea

Este uimitor cat de multe persoane iti vor remarca pielea, mai ales pe cea din jurul ochilor si cea de pe maini. Asigura-te ca ai pielea mereu curata si ingrijita si ea iti va deveni aliata in crearea unei impresii bune in momentele in care te intalnesti cu alte persoane. O piele curata si ingrijita nu te face doar pe tine sa te simti bine si atragatoare, dar si ceilalti te vor vedea la fel.

Zambetul

Zambetul este una dintre cei mai puternici aliati pe care ii ai ca sa creezi o impresie buna, asa ca foloseste-l cat de des poti. Secretul este in a sustine zambetul cu interes sincer si atentie pentru discutia pe care o porti. Daca nu simti, evita sa zambesti cu gura pana la urechi: s-ar putea ca acest lucru sa duca la aparitia unor moment stanjenitoare atat pentru tine, cat si pentru interlocutori.

Leave a Reply