Frumusete

Remedii naturale pentru pielea uscata

Avem la indemana insa numeroase solutii hidratante pe care le putem gasi chiar la noi in camara.

Lapte

Ce poate fi mai relaxant decat o baie fierbinte seara, dupa o zi haotica la birou? Data viitoare cand simti nevoie sa te revigorezi mental cu o baie relaxanta, adauga si 250-500ml de lapte in apa din cada: substantele din lapte sunt hidratante, iar apa calda ajuta la deschiderea porilor astfel incat substantele hidratante sa intre mai usor in piele si sa-si faca efectul.

Aloe Vera

Fiind foarte bogata in vitamine si minerale, planta de aloe vera poate hrani tenul uscat prin gelul pe care il poti obtine din frunzele sale. Poti aplica pe ten, o data sau de doua ori pe saptamana, o masca simpla din aloe vera pentru hidratare si prevenirea ridurilor.

Avocado

Bogat in acizi grasi, avocado hidrateaza intens pielea. Poti folosi avocado in prepararea unui exfoliant pentru ten si corp, daca il pasezi si amesteci cu zahar brun sau zat de cafea, sau poti aplica o masca hidratanta obtinuta din avocado pasat, miere si ulei de masline.

Ulei vegetal

In fiecare seara, dupa dus, cand porii sunt deschisi si pielea este „”receptiva”” la nutrienti, iti poti masa corpul cateva minute cu ulei de masline, de argan sau de migdale. Poti aplica uleiul si pe ten, mai ales in jurul ochilor (cu atentie insa, sa nu iti intre in ochi pentru ca s-ar putea sa usture).

Castravete si morcov

Curata de coaja castravete si curata si morcovul, dupa care da-le pe ambele pe razatoare: sucul obtinut amesteca-l cu migdale macinate (in rasnita de cafea) si aplica pe fata. Masca este hidratanta si tonifianta, iar faina de migdale iti va lumina si curata in profunzime tenul.

Portocale

Mai putin pentru hidratare in sine si mai mult pentru exfolierea zonelor cu piele batatorita (calcaie, genunchi, coate), din sucul de portocale amestecat cu zahar brun se obtine un amestec cu care iti poti masa zonele intens dezhidratate si sarace in glande sebacee care sa le hraneasca. Si pentru preventie, aplica in fiecare dimineata si seara o crema sau un ulei in aceste zone: calcaie, genunchi, coate.

Vitamina E

Cumpara de la farmacie pastile de vitamina E: aceasta este hranitoare si hidratanta si este ideala pentru o masca pentru ten. Sparge cateva pastile de vitamina E intr-un recipient, adauga un galbenus, putina miere si cateva picaturi de zeama de lamaie si aplica masca pe ten, iar dupa 30 de minute clateste cu apa calduta.

Leave a Reply