Frumusete

Ce crema de fata folosim iarna?

Tipul de crema

Am mentionat cuvintele protectie si hidratare, caracteristici pe care trebuie sa le aiba crema pe care o alegem. Marie-Therese Trebosc, cercetator pentru laboratoare frantuzesti de cosmetice, explica: „”Iarna, temperaturile scazute altereaza stratul hidrolipidic si glandele sebacee isi incetinesc procesul de productie a sebumului””.

Acest lucru inseamna ca tenul nostru este mai putin gras si devine mai putin suplu, deshidratat si uscat. Mai mult, productia de enzime care asigura exfolierea naturala scade iar pielea nu se regenereaza corect, devine aspra.

Acestea sunt motivele pentru care este important sa utilizam produse foarte hidratante de ingrijire a pielii care sa asigure regenerarea, indiferent de tipul tenului.

Si pentru ca in general cremele produse intr-o anumita tara sunt testate si adecvate oamenilor si climei din tara respectiva, este recomandat sa alegem produse cosmetice romanesti, in ciuda reclamelor straine care ne bombardeaza in fiecare zi, in fiecare revista si in fiecare pauza publicitara. Cuvantul cheie insa este „”hidratant””.

Zona ochilor

Pielea din jurul ochilor este sensibila si are nevoie de atentie speciala in fiecare zi, cu atat mai mult pe timp de iarna. Si in acest caz se recomanda o crema hidratanta, speciala pentru ochi, si cea mai hidratanta este in general crema antirid. Puteti apela si la tratamente naturiste, cum ar fi uleiul de migdale sau untul de shea.

Cold cream sau crema normala?

„Cold cream” ne duce cu gandul la frig si iarna, dar acest lucru nu inseamna ca respectiva crema este obligatorie doar pe timp de iarna. O crema de tip „cold cream” este hidratanta si ofera protectie iarna, dar peroanele cu ten uscat pot folosi acest tip de crema pe intreaga perioada a anului.

Cateva sfaturi pentru protejarea pielii pe timp de iarna
Consumati alimente bogate in uleiuri esentiale – acestea vor hidrata tenul din interior. Puteti lua o capsula de Omega3 in fiecare dimineata sau bea o lingura de ulei de catina pe stomacul gol.

Pentru maximizarea beneficiilor cremei, utilizati-o si dimineata, si seara. Si nu uitati: niciodata nu va culcati nedemachiate, indiferent cat de rece e apa iarna!

Folositi un strugurel hidratant pentru buze si o crema hidratanta pentru maini care sa contina ceara de albine sau unt de shea.

Sfaturi simple si cu beneficii majore: astfel veti intampina primavara cum se cuvinte, cu tenul radiind de frumusete si sanatate!

Leave a Reply