Frumusete

Ce accesorii se potrivesc (si ce nu) unei rochii de seara

V-ati luat o rochie superba , insa nu stiti cum exact ar trebui accesorizata? In primul rand, amintiti-va ca, indiferent de cat ar fi de frumoasa noua achizitie, puteti lasa o impresie urata daca nu respectati urmatoarele reguli:

– Nu purtati cizme. Pare cool sa iesi in oras cu o tinuta neconventionala, de tipul rochie eleganta plus cizme de zi. Si nu contesta nimeni, insa una e o iesire cu prietenii in club si alta e participarea la un eveniment mai formal, la care unei rochii de seara nu i se potrivesc decat pantofi la fel de eleganti, cu toc inalt.

– Nu purtati prea multe accesorii. Putine modele de rochii de seara sunt destul de ornate cat sa nu mai aiba nevoie de cateva accesorii de efect. Asadar, bijuteriile de argint, gentutele, curelusele etc sunt incurajate. Nu exagerati insa si evitati lucrurile ieftine (decat sa apelati la asemenea trucuri, mai bine nu mai purtati niciun accesoriu).

– Pe deasupra unei rochii de seara elegante , nu purtati palton de iarna. Afara este frig si e normal sa va feriti cat mai mult de o raceala, insa mai bine suferiti putin de la masina pana in locul cu pricina decat sa va prezentati cu haina de iarna in care va infololiti zi de zi pe drumul spre munca.

Citeste si: Cum sa ne alegem verigheta potrivita
– Evitati modelele de rochii de seara prea „dezbracate”. Sunt foarte putine ocaziile in care va puteti permite sa apareti cvasi-dezbracata fara sa va judece nimeni. Ca sa mergeti la sigur, mai bine indreptati-va spre rochii sexi, mulate si de lungime medie.

Asortarea hainelor

Intr-o varianta eleganta, sacoul crem merge foarte bine cu bluza rosie sau cu nuanta de rosu, cum ar fi caramiziul, fusta neagra si pantofi negri. Daca ai o piesa vestimentara care contine mai multe culori, o fusta cu dungi sau cu model, spre exemplul, bejul trebuie sa se regaseasca intre ele, eventual cu pondere majoritara.

Cum sa asortez sacoul crem daca port blugi? Da, cu blugii merge de minune, mai trebuie o bluza sau un tricou rosu, turcoaz, roz, cafeniu, kaki. Daca la sacoul crem porti fusta sau pantaloni si bluza sau camasa avand culorile cafeniu-maroniu si, respective, bej, combinatia e placuta ochiului, dar prea cuminte, prea stearsa. Iti trebuie o esarfa, o crabata sau alte accesorii cu o culoare puternica, nunata de rosu, violet sau verde.

 

Leave a Reply