Frumusete

Silueta tip mar – ce purtam, ce evitam?

„Silueta tip mar se defineste prin talie dreapta, bust voluminos, abdomen proeminent si solduri mai late decat linia umerilor. Pentru un look fermecator, pune-ti in valoare calitatile si ascunde-ti abdomenul. Cum faci asta?
Piesele vestimentare iti pot deveni aliati in transformarea siluetei din cea tip mar in cea tip clepsidra. Mai jos iti facem cateva propuneri si sugestii referitor la ce haine si accesorii sa alegi pentru a-ti pune in evidenta frumusetea trupului.

Rochii

Rochiile ideale pentru tine, in cazul in care ai o silueta tip mar, sunt rochiile cu decolteu adanc in forma de V: acestea alungesc vizual torso-ul si micsoreaza vizual latimea corpului. Din garderoba ta nu ar trebui sa lipseasca acest tip de rochie care in partea de jos sa aiba forma de litera A si sa aiba maneci (evita rochiile cu bretele).

De asemenea, rochiile tip Empire te pot avantaja: acestea au un snur sau un elastic sub bust, si incepand de sub acesta ele „”curg””, fiind lungi si vaporoase. Acest tip de rochie atrage atentia asupra bustului si o indeparteaza de zona abdomenului si a soldurilor. Si cu cat manecile sunt mai lungi si rochia este mai lunga, cu atat mai mica va parea in dimensiuni zona de mijloc a trupului. Din acelasi motiv investeste si intr-o rochie cu print-uri largi.

Pantaloni si fuste

Pentru a alungi vizual linia picioarelor si a masca zona abdomenului, opteaza pentru pantaloni cu talie usor inalta si evita pantalonii stramti pe picior pentru ca atentia va fi altfel atrasa asupra abdomenului.

La capitolul „”fuste””, alege-le pe cele cu linie stil litera A, de preferat cu print sau in culori uni pentru a conferi forme siluetei si fara prea multe straturi (acestea ti-ar amplifica volumul zonei de mijloc a corpului).

Bluze, camasi, jachete

Pentru a obtine silueta tip clepsidra, bluzele si jackete iti sunt aliati. Jachetele trebuie sa fie, ca si lungime, usor peste oasele soldurilor, sa aiba maneci stramte, umeri inalti si decolteu adanc (jachetele care se termina in zona taliei maresc vizual zona torso-ului). De asemenea, bluzele si camasile nu trebuie sa depaseasca linia soldurilor. Alege stilul cu decolteu in V si asigura-te ca porti bluze cu maneci (topurile cu bretele subtiri amplifica vizual dimensiunile torsoului; evita bluzele pe gat).

Un model de bluza care te va prinde foarte bine este cel tip kimono (si automat un costum de Geisha iti va veni foarte bine).

Pentru un palton sau trenci, opteaza pentru o haina pana la genunchi, de preferat intr-o singura culoare, si evita tesaturile groase care iti vor mari vizual dimensiunile.

Accesorii

Accesoriile sunt la fel de importante si te pot ajuta sau incurca: alege curele/centuri care pot fi asimetrice, curbate, multicolorate sau cu printuri. Apeleaza la o astfel de curea cu care sa accesorizezi o tinuta care include o bluza lunga gen tunica: cureaua va strange zona taliei, bluza fiind usor larga deasupra curelei si sub curea, rezultand o silueta tip clepsidra.

Cand vine vorba despre incaltaminte, opteaza pentru cele care iti alungesc vizual linia picioarelor: tocurile si platformele.

Lenjeria intima

Investeste intr-un corset de calitate: gratie lui, vei putea obtine formele la care visezi si silueta tip clepsidra pe care ti-o doresti. Poti purta corsetul atat intr-o seara romantica, cat si in combinatie cu o fusta sic sau pantaloni, in functie de modelul corsetului. De asemenea, sutienul tip balconet iti este aliat: acesta ridica bustul si distrage atentia din zona taliei. Daca vine vorba de slipi, alege-i pe cei cu talie inalta si decorati cu dantela sexy: acestia iti vor mai micsora linia taliei si iti vor modela silueta.

Daca ar trebui sa facem un rezumat al micului ghid de mai sus, am spune:

Alungeste-ti zona de sus a corpului cu decolteuri in V.
Poarta o curea sau centura pentru a-ti contura talia.
Lungeste si subtiaza vizual silueta alegand culorile potrivite.
Opteaza pentru sutienul potrivit: acesta poate schimba complet o tinuta.
Evita pantalonii stramti, bluzele prea scurte, topurile si rochiile cu bretele.

Leave a Reply