Zi de zi

Destinatii in Luna de Miere: Orase-Plaje

Iti propunem cateva destinatii din intreaga lume care combina relaxarea marii cu aventura oraselor.

Vancouver, British Columbia

Metropola plina de aventuri a Canadei adaposteste 10 plaje, de la plaja pentru familisti Jericho pana la plaja unde costumele de baie sunt optionale Wreck Beach, multe dintre aceste plaje oferind o priveliste superba asupra orizontului si a muntilor North Shore. Cuplurile care iubesc sportul prefera sa mearga la Kitsilano, la 6 minute de centrul orasului, pentru a se bucura de terenurile cu acces gratuit de tenis si baschet si de piscina cu apa sarata calda.

Sydney, Australia

La Sydney gasesti multe plaje, insa Bondy – un kilometru de nisip auriu la 20 de minute de centrul orasului – a devenit sinonima cu stilul relaxat de viata Aussie. Locuitorii din Sydney vin aici pentru surf. Daca ajungi in zona, arunca-ti mereu un ochi in directia apei: s-ar putea sa ochesti balenele migrand in perioada Mai-Octombrie.

Santa Monica, California

Cu 5.6 kilometrii de plaje, nisip si briza proaspata a oceanului, precum si cu vibratiile progresive, Santa Monica a fost si este un magnet pentru lumea de la Hollywood. In anii 1920, starurile filmelor petreceau la Club Casa Del Mar; astazi, celebritatile fug si se ascund de paparazzi la Shutters. Turistii si localnicii insa raman pe plaja si joaca volei si admira lupii de mare.

Rio de Janeiro, Brazil

Orasul celebru prin Carnavalul sau, Rio de Janeiro va ofera 40 kilometri de plaja si coasta, de la Copacabana pana la Ipanema. De-a lungul celor 40km puteti admira linia orizontului si varfurile stancoase ale Dois Irmas.

Miami Beach, Florida

Separata de Miami prin Golful Biscayne, plaja Miami Beach este o insula si un oras cu 14kg de plaje pe malul Atlanticului, centrul fierbinte fiind la South Beach. „”Parcheaza-ti”” prosopul printre sutele de localnici plini de viata si bucura-te de priveliste, soare, nisip fin si apa.

Nisa, Franta

35 de plaje – unele publice, altele private – se intind de-a lungul Coastei de Azur intre Rauba Capeu Quay si aeroportul de la Nisa. Nu-ti uita papucii flip-flops acasa totusi, pentru ca plajele au, prin nisipul fin, si pietricele.

Honolulu, Hawaii

Un refugiu idilic pentru regalitatile Hawaiene ale secolului 19, plaja Waikiki din Honolulu este un conglomerat de rezorturi, unele dintre ele istorice precum Moana Surfrider Hotel din 1901. Valurile sunt ideala pentru surferii incepatori, insa majoritatea turistilor prefera sa se bucure de caldura, apa turquoise a Pacificului si superba priveliste a craterului Diamond Head.

Cape Town, Africa de Sud

Capitala africana se afla pe o peninsula care separa Atlanticul rece de caldul Ocean Indian, punand la dispozitia turistilor si localnicilor 20 de plaje. Plajele Clifton, cunoscute pentru superbele case care le „”vegheaza”” si pentru apusurile care iti taie respiratia, sunt ferite de vanturi de muntii superbi. Spre nord, briza se dezlantuie, bucurand iubitorii de surf.

Barcelona, Spania

Cu cladiri cu arhitecturi superbe, bucatarie delicioasa si viata de noapte spumoasa, Barcelona ar fi un oras de top al lumii chiar si fara cele 8 plaje cu nisip alb care se intind de-a lungul coastei Mediteranei. Accesibila cu metroul, plaja Barceloneta (1.6km lungime) este una dintre cele mai populare plaje. Cand ajungi acolo, inchiriaza o umbrela, un sezlong si poate chiar si o bicicleta.

Tu unde iti petreci/ti-ai petrecut luna de miere?

Leave a Reply