Zi de zi

Emigrarea cu animal de companie in UK

Pregatirea plecarii o vei realiza, bineinteles din timp, si vei avea nevoie de informatii utile despre emigrarea in UK, inclusiv informatii privind emigrarea cu animale de companie, iar in cele ce urmeaza vom incerca sa-ti oferim aceste detalii.

Reguli de respectat pentru intrarea animalului de companie pe teritoriul UK
Cu 6 luni inainte de plecarea spre Anglia, asigura-te ca prietenul tau necuvantator:

  • nu viziteaza tari care se afla in afara Uniunii Europene
  • are inserat microchip
  • este vaccinat antirabic si tratat impotriva parazitilor interni si externi
  • i s-au recoltat probe de sange si ati primit si rezultatul analizelor
  • are pasaport

In cazul in care una din regulile de mai sus nu sunt respectata, animalutul tau va intra intr-o perioada de carantina (fie ca este vorba de caini, pisici, reptile sau alte animale de companie).

Cum respect regulile de mai sus?

Microchip-ul: acesta se implanteaza conform standardelor ISO 11784 sau Anexa A a ISO Standard 11785, altfel chipul nu va putea fi citit de catre autoritati.

Vaccinarea antirabica: aceasta are loc dupa implantarea microchipului si dupa ce medicul veterinar citeste numarul chipului. Dupa vaccinare, medicul trebuie sa completeze pasaportul cu data nasterii si varsta animalului de companie, numarul chipului, data si locul implantarii, data vaccinarii, numele producatorului vaccinului, numarul lotului din care face parte si numele vaccinului.

Tratamentul antiparazitar: administrarea acestuia trebuie sa se faca cu minim 24 de ore si maxim 48 de ore inaintea intrarii in UK, iar datele referitoare la tratament trebuie sa fie inregistrate de medicul veterinar in pasaportul animalutului.

Recoltarea de sange: este recomandat ca aceasta sa se efectueze la 30 de zile dupa vaccinare.

Pasaportul UE: daca probele de sange permit, medicul veterinar va elibera pasaportul pentru animalul de companie (pentru eliberarea caruia ai nevoie de carnetul de vaccinuri si copia dupa rezultatul probei de sange), iar tu va trebui sa legalizezi acest pasaport la Directia Sanitar Veterinara a judetului de resedinta. Poza prietenului tau necuvantator este optionala.

Acum sunt gata de plecare?

Aproape: in cazul in care pleci cu masina, ai grija ca vei fi taxat suplimentar pentru animalut la transportul cu feribotul, iar in cazul in care ai ales transportul aerian, ramane sa te interesezi care sunt companiile care permit transportul de animale cu avionul si care sunt conditiile. Si uite-asa nu trebuie sa renunti la animalutul tau, ci poti emigra impreuna cu el in insula britanica.

Mai multe informatii despre viata in Regatul Unit puteti afla de la Romani in UK.

Leave a Reply