Frumusete

Pasii procedurii de marire a sanilor

Am vazut ca foarte multe dintre voi sunt interesate de fenomentul „mairea sanilor”. Nu stiu cate dintre voi stiti exact si ce presupune aceasta procedura, asa ca m-am gandit sa scriu pe scurt un articol. Luati aminte la faptul ca acest articol despre marirea sanilor are doar caracter informativ si nu poate inlocui sfatul unui medic specialist. O procedura de marire a sanilor include urmatorii pasi:

Pasul 1) Anestezia

Iti sunt administrate in timpul procedurii, pentru a-ti asigura comfortul. Printre optiuni, se numara sedarea intravenoasa si anestezia generala. Chirurgul tau plastician iti va recomanda ce este mai bun pentru tine. Aici poti gasi mai multe detalii despre tipurile de anestezii care pot fi facute pentru aceasta interventie.

Pasul 2) Incizia

Inciziile se fac in zone mai greu de observat pentru a reduce cicatricile vizibile. Tu si chirurgul tau plastician veti discuta despre care incizii sunt mai potrivite pentru rezultatul dorit in cazul tau. Optiunile de incizie includ: in jurul zonei areolare ( incizie periareolara), in zona de sub san ( in pliul inframamar) si in zona de  sub brat. O abordare in zona buricului este asociata cu o rata mai mare de complicatii.

Inciziile ar putea varia in functie de tipul de implant folosit pentru marirea sanilor, gradul de marire dorit, anatomia ta specifica si preferintele chirurgului si ale pacientului.

Pasul 3) Inserarea si asezarea implanturilor mamare

Dupa ce este facuta incizia, un implant mamar este asezat intr-un buzunar fie:

  1. Sub muschiul pectoral (o asezare submusculara)
  2. Direct in spatele tesutului mamar, deasupra muschiului pectoral ( o asezare submamara/ subglandulara)

Tipul de inserare si pozitia implanturilor mamare vor depinde de tipul de implant, gradul de marire dorit, tipul de corp si recomandarile chirurgului estetician.

Pasul 4) Inchiderea inciziilor

Inciziile sunt inchise cu suturi speciale in tesutul mamar si cu suturi, adeziv pentru piele sau banda chirurgicala pentru a inchide pielea.

Odata cu timpul, suturile vor disparea. Obtine mai multe informatii despre rezultatele operatiilor de marire a sanilor.

Riscurile si siguranta operatiilor de marire a sanilor

Decizia de a urma o operatie de marire a sanilor este un lucru foarte personal si va trebui sa compari beneficiile potentiale ale atingerii scopurilor tale cu riscurile potentiale ale unei operatii de marire a sanilor. Numai tu poti lua aceasta decizie pentru tine insati.

O sa ti se ceara sa semnezi formulare de consimtamant pentru a fi siguri ca intelegi complet procedura si posibilele riscuri si complicatii.

Printre riscurile posibile ale operatiei de marire a sanilor se numara:
  • riscurile din timpul anesteziei
  • sangerari/ hematom
  • infectii
  • schimbari in sensibilitatea sanilor sau a sfarcurilor
  • vindecare inceata si incompleta
  • Pozitionare gresita a implantului
  • curgerea sau ruperea implanturilor
  • formarea de tesut cicatrizat in jurul implantului ( contractura capsulara)
  • acumulare de fluide ( serom)
  • ridarea pielii in jurul implanturilor
  • durere persistenta
  • posibiliatea unei operatii de revizie

Aceste riscuri si altele o sa iti fie prezentate inainte de a iti da consimtamantul. Este foarte important sa discuti sincer si deschis cu chirurgul tau plastician.

Siguranta implanturilor mamare

Implanturile mamare nu afecteaza sanatatea sanilor tai.

Cercetari stiintifice facute atent de catre grupuri stiintifice precum Institutul de Medicina nu au aratat nici o legatura intre implanturile mamare si boli autoimune sau sistemice.

Alte considerente importante:
  1. Implanturile mamare nu sunt garantate a rezista o viata intreaga si e posibil ca pe viitor sa fie nevoie de operatii de inlocuire a unui implant sau a amandurora
  2. Sarcina, pierderea in greutate si menopauza ar putea influenta aspectul sanilor mariti pe parcursul vietii tale
  3. Operatiile de marire a sanilor necesita examinari regulate a sanatatii sanilor tai si pentru a evalua starea implanturilor tale mamare

Tipuri de implanturi mamare

Implanturi mamare saline. Implanturile mamare saline sunt umplute cu solutie salina sterila. Daca invelisul implantului prezinta scurgeri, implantul salin se va prabusi si solutia salina va fi absorbita si eliminata natural din corpul tau.

Implanturile mamare saline ofera o forma uniforma si fermitate si sunt aprobate de FDA (Food and Drug Administration- Institutul de siguranta alimentelor si medicamentelor) pentru femeile de 18 ani sau mai mari.

Leave a Reply