Zi de zi

Invata sa nu-ti sabotezi relatia

Invata care sunt cele mai frecvente modalitati prin care s-ar putea sa-ti sabotezi, fara sa vrei relatia, si mai ales invata sa le eviti.

Conversatia – afacere, nu placere

Cand cei doi parteneri au o viata activa si incarcata, este usor pentru cuplul respectiv sa cada intr-un „”vortex conversational””. Intre „Ce avem la cina?” si „”Ai platit factura la cablu?””, trec zile intregi fara sa… respirati impreuna, si in final riscati sa ajungeti ca doi straini. Amintiti-va de discutiile marunte pe care le aveati la inceputul relatiei (despre dorinte si vise, nu despre cumparaturi si facturi) si porniti la micul dejun o astfel de discutie „”ca pe vremuri””.

Pastrezi secrete financiare

Relaxeaza-te: nu este nevoie ca partenerul sa stie pretul fiecarei perechi de pantofi pe care ii cumperi. Dar daca ai un card secret, despre care nu vrei ca el sa afle, este timpul sa il faci cunoscut partenerului. Un chestionar recent a dezvaluit faptul ca in SUA, 1 din 3 cupluri cu finantele combinate practica infidelitatea financiara (adica, mint cand vine vorba despre bani). Nu lasa secretele sa isi faca cuib in relatia ta, fii o carte deschisa si iti va fi mult mai usor pe termen lung daca esti mereu onesta.

Prea obosita pentru sex

Stim, ai zile in care ajungi acasa de la birou complet epuizata. Te intelegem. Si totusi, azi-noapte tarziu aveai ochii larg deschisi sa nu pierzi nimic din serialul tau preferat, nu? Iti dam o idee: ce spui de un sex lent si fara prea mult consum de energie? Serios! O sa fii surprinsa cat de placut se poate dovedi. In plus, clipele de sex mai de moda veche sa le spune asa imbunatatesc somnul.

Sexul a devenit o rutina

Cam asa se intampla: stii ca lui ii place un anumit lucru/gest in pat, asa ca il faci. De absolut fiecare data. Zzzzzz…. Trezirea! Tine minte ca varietatea este condimentul vietii. Incearca macar putin sa schimbi lucrurile. Fa ceva neasteptat: poarta pantofii rosii cu toc inalt in pat sau initiaza tu momentele tandre mai devreme decat in alte seri. Majoritatea datilor in care deveniti intimi sunteti in dormitor? Schimbati locul. Un mic efort poate avea un mare efect.

Ii critici familia

Te ajuta sa stii ca nu esti singura? Stim: socrii pot da dureri de cap. Punct. Este timpul insa ca, chiar daca parintii lui pot deveni cu usurinta subiect de talk-show, sigileaza-ti buzele. Plange-te celei mai bune prietene, plange-te psihologului tau, dar niciodata nu te plange despre socrii… sotului tau! Chiar daca poate uneori este de acord cu tine, acest tip de discutii va deveni in scurt timp o sursa de stres si va genera conflicte inutile.

Joci „”murdar””

Sa fim sincere: toata lumea discuta uneori in contradictoriu. Bine, fie: se cearta. Dar unele cupluri stiu sa faca acest lucru fara deteriorarea pe termen lung a relatiei. Daca te faci vinovata de lovituri sub centura (gandeste-te: folosesti apelative jignitoare sau arunci dupa el cu farfurii?), este momentul sa incetezi.

Vezi negru in fata ochilor si tensiunea a sarit prin tavan? Fa o pauza, iesi la o plimbare, limpezeste-ti mintea si intoarce-te cand esti calma. Asta nu ajuta? Apeleaza la un profesionist: un consilier marital te poate invata sa te lupti corect.

Tii „”scorul””

Daca tii minte fiecare mica greseala a partenerului tau, e timpul sa te intrebi de ce faci asta. Adevarul? Deja planifici urmatoarea cearta… in avans! Renunta la cartonasele rosii, nu esti pe teren si nu sanctionezi jucatori de fotbal: tu si partenerul tau sunteti in aceeasi echipa, iti amintesti? Este timpul sa te comporti ca atare.

Te astepti sa-ti ghiceasca gandurile

Iti doresti ceva (de exemplu un weekend romantic departe de casa) si esti suparata ca el nu a fost in stare sa ghiceasca acest lucru. Realitatea este ca daca el nu este mentalist si nici nu are un glob de cristal la indemana, s-ar putea sa ai de castigat daca cobori cu picioarele pe pamand si ii dai macar cateva indicii. Nu este absolut nicio rusine sa fii sincera si deschis referitor la ceea ce iti doresti. Mai mult, daca ceri in loc sa astepti sa ti se ghiceasca gandurile, cresc foarte mult sansele sa si primesti ceea ce iti doresti!

Uiti de tine

Picioarele? Aspre. Mainile? Piele crapata. Fundul?… Hm, hai sa spunem ca porti un numar mai mare la pantaloni decat atunci cand erai singura. Te simti confortabil in relatie si te complaci (da, si noi uram cuvintele astea!). Sfat: incepe sa ai din nou grija de tine asa cum obisnuiai sa ai grija, iar asta te va reconecta cu cea mai buna parte din tine. O mai tii minte? Ea e cea care l-a cucerit pe cel de langa tine. Nu o lasa sa dispara atat de curand.

Pui relatia pe ultimul loc

Ai intentii minunate; serios, chia ai. Iti doresti mai multe momente in doi cu jumatatea ta. Te gandesti la cine romantice si escapade de weekend – dar cumva, viata intervine mereu in aceste planuri. Este timpul sa te opresti din ce faci: pune mana pe telefon si rezerva o masa la restaurantul lui preferat – sau ia-ti o zi libera pe care s-o petreci cu el intre cearceafuri. Fa ceva care sa-i arate care sunt prioritatile tale reale.

Leave a Reply