Zi de zi

De ce sa nu purtam sutien noaptea?

Cu toate că specialiştii trag alarme în permanenţă în acest sens, încă există femei care aleg să ignore sfaturile specialiştilor şi poartă sutien chiar şi pe perioada somnului.

Unele explică acest gest prin nivelul de sprijin psihic pe care îl oferă sutienul. Ceea ce nu conştientizează însă este faptul că nu este benefic pentru sănătatea sânilor şi îşi pot face foarte mult rău cu propria mână.

Tensiune la nivelul bustului

Sutienul nu este recomandat în general, din cauza tensiunii pe care o creează la nivelul bustului. Studiile arată că, purtat în exces, sutienul poate cauza deformarea sânilor, mai ales în perioada de creştere. Tot specialiştii afirmă că sutienul poate provoca, în timp, rupturi ale ţesutului mamar, ceea ce duce la lăsarea sânilor, dar şi a pielii de pe antebraţe.

Circulația sangvină

Sânii şi pielea dimprejur sunt zona cea mai sensibilă de pe întreg corpul femeii. Sutienul nu face altceva decât să încetinească circulaţia sângelui, mai ales pe perioada somnului. Sângele circulă prin întreg sânul, de-a lungul liniei pieptului, pe muşchiul pectoral spre braţ. Dacă este oprit din circulaţia sa naturală, pot apărea cheaguri de sânge şi micronoduli.

Leziuni și dureri

Studiile arată că șapte din zece femei din România și din lume poartă un sutien nepotrivit, încercaţi să găsiţi un sutien potrivit mărimii dumneavoastră. În cazul în care nu reuşiţi să găsiţi forma şi mărimea potrivite, apelaţi la sfatul unui specialist. Evident, sutienele mai mici pot produce leziuni.

De asemenea, medicii afirmă că tipul de sutien push-up este cel mai nesănătos, purtat pe timpul somnului, producând traume ce vor deveni vizibile în timp. De asemenea, un sutien nepotrivit poate cauza şi dureri de spate, ceafă sau umeri şi poate provoca probleme de respiraţie.

În cazul în care vă vine greu să renunţaţi la sutien pe timpul nopţii, puteţi încerca să strângeţi la piept o pernă, pentru a vă conferi senzaţia de sprijin. Există chiar şi perne speciale pentru aşa ceva. Ţineţi minte, sutienul este doar un accesoriu vestimentar şi nu ar trebui purtat în permanenţă!

Leave a Reply