Gadgeturi

Cum alegi frigiderul ideal

Alegerea unui frigider care sa se apropie de ideea noastra de perfectiune este o sarcina ce nu este usor de indeplinit. Trebuie sa te documentezi in avans, sa studiezi piata si sa faci comparatii intre variatele modele pe care le gasesti in magazine, intr-un final, sperand ca ai achizitionat cel mai bun model pentru tine, la un pret rezonabil. Munca devine si mai grea pentru ca frigiderul nu e un aparat pe care sa il poti schimba des, asa ca alegerea trebuie sa fie facuta cu mare grija si atentie.

Cum sa alegi frigiderul cel mai bun

Nu exista o formulta ideala pentru a gasi un frigider perfect, deoarece alegerea este una personala, care sa difere de la om la om. Exista, insa, o serie de criterii care pot sa te ghideze, pentru a ajunge la o concluzie mai usor. Printre acestea se numara pretul, dimensiunile si designul, clasa de energie si functiile.

Pretul pe care il are frigiderul reprezinta punctul principal de plecare. Asadar, la inceput, trebuie sa-ti calculezi un buget de care dispui ca sa faci achizitia frigiderului, urmand ca apoi sa studiezi mai bine piata si care iti sunt optiunile valabile. Pretul pentru un frigider incepe pe la 800 de lei, pentru o varianta clasica, simpla si oarecum banala, ajungand sa coste de pana la 15 ori mai mult, atunci cand e vorba de modele de lux, care au foarte multe dotari si functii ultra-moderne. Desigur, ai intotdeauna optiunea de a cumpara frigiderul in rate, daca nu ai un buget foarte mare, deoarece aproape toate magazinele iti ofera aceasta varianta.

Dimensiunile pe care le are frigiderul

Dimensiunile pe care le are frigiderul pot sa difere extrem de mult. Masoara mai intai spatiul din bucatarie in care urmareaza sa fie asezat frigiderul si sa calculezi cam cat de mult spatiu ar avea nevoie familia ta pentru a incapea toate produsele. Nu uita ca trebuie sa masori si spatiul disponibil ca sa deschizi usa ori usile aparatului.

Consumul de energie ar trebui sa fie factorul cel mai important pe care sa-l iei in considerare. Acest aparat functioneaza incontinuu, deci, se recomanda sa iti alegi un frigider care sa aiba un consum cat mai mic de energie, precum unul care sa faca parte din clasele de eficienta energetica A sau A+. Chiar daca aceste modele sunt mai scumpe, in timp, achizitia se recastiga, pentru ca vei plati mai putini bani la factura de energie electrica, ca atunci cand ai fi cumparat un model care face parte din clasa B. Un model care face parte din clasa A+ consuma cu pana la 40 de procente mai putina energie ca un model care face parte din clasa B.

Frigiderele moderne au o multime de functii care te pot atrage. Printre functiile care sunt foarte importante si pe care ar trebui sa le regasesti in aparatul acesta sunt cea de No Frost, de dezghetare automata si cea anti bacteriana. Asadar, avand in vedere aceste lucruri, daca vrei sa-ti cumperi un frigider, cumpararea sa va fi acum mult mai usoara, deoarece stii, aproximativ, ce lucruri primeaza si care nu.

Leave a Reply