Diete de slabire

Ce este dieta daneza?

Aceasta dieta consta intr-un plan fix de dieta de 8 zile, in care primele 8 zile sunt unice, iar urmatoarele sunt similare cu primele 5 zile.

De ce este aceasta dieta considerata draconica?

Pentru ca media zilnica a planului alimentar este de circa 700 de calorii, deci cu mult mai putin decat necesarul de supravietuire al unei persoane adulte.

Acesta este motivul pentru care este interzisa continuarea dietei dupa terminarea perioadei de 13 zile: pune pur si simplu prea multe presiune asupra corpului, iar starea de slabiciune tinde sa scada capacitatea sistemului imunitar de a se apara impotriva factorilor nocivi din jur.

Cei care au dezvoltat aceasta dieta au specificat ca regimul danez poate fi repetat doar o data la 6-7 luni, numai daca starea de sanatate a utilizatorilor permite acest lucru.

Reguli generale de respectat in dieta daneza

Pe langa planul alimentar standardizat care trebuie respectat indiferent de greutatea celor care vor sa piarda kilogramele in plus, in timpul celor 13 zile de dieta mai trebuie respectate cateva reguli:

  • iaurtul trebuie sa aiba un continut cat mai mic de grasimi si nu trebuie sa aiba aroma si/sau indulcitori;
  • salata verde trebuie sa fie proaspata si nu trebuie sa fie inlocuita cu varza;
  • carnea de peste poate fi inlocuita cu unul care se gaseste mai usor pe piata, insa continutul carnii, din punct de vedere al nutrientilor, trebuie sa fie la fel;
  • daca in orice clipa, pe parcursul celor 13 zile, aveti stari de greata, de lesin, sau pur si simplu o senzatie de slabiciune prelungita, renuntati imediat la dieta si prezentati-va de urgenta la un doctor.

Leave a Reply