Frumusete

Ati auzit de Cupa Menstruala?

Pentru fiecare femeie cea mai grea perioada a lunii este cea a ciclului menstrual si asta pentru ca efectele pot fi unele atat de natura fizica cat si de natura emotionala. La toate aceste situatii ceea ce mai trebuie adus in discutie este faptul ca activitatile de zi cu zi nu se pot pune pe pauza in aceasta perioada si trebuie facut fata unor provocari diverse.

Varianta clasica prin care nu trebuie sa va limitati actiunile si activitatile in perioada ciclului menstrual presupune utilizarea de absorbante sau poate de tampoane dar pentru multe femei acest lucru este si unul care le da emotii pentru ca poate nu fac fata nevoilor insa mai putem vorbi si despre alternativa cupelor menstruale.

Varianta cupelor menstruele ca si solutie

Clasicele metode de prevenire a scurgerilor menstruale si de absortie a lichidului pot fi cele mai comune si mai populare dar pentru cei care vor sa aleaga si alte modalitati ideea de cupe menstruale poate fi cea mai buna. Plecand de la acest lucru putem sa vorbim si despre ceea ce inseamna aceste cupe si sa mentionam faptul ca sunt un dispozitiv realizat din silicon si care a fost initial realizat si folosit inca de la jumatatea secolului XX.

Faptul ca a devenit din nou la moda sau sunt din nou populare aceste dispozitive nu ne spune altceva decat ca au beneficii pentru orice femeie. Revenind la definirea sau explicarea acestor cupe menstruale avem pentru inceput forma de clopot pe care o au dar si faptul ca se pot folosi fara prea mult efort.

                           

Cum le utilizam

Utilizarea lor implica introducerea in vagin si dupa care acestea vor colecta tot ceea ce inseamna fluidul menstrual. Precum este si in cazul tampoanelor si aceste cupe pot sa fie alese functie de debitul de fluid pe care o femeie il are in perioada menstruatiei si asta pentru ca dimensiunile sunt variate. Daca ar fi sa ne imaginam cam ce inseamna cantitatea de absorbante si de tampoane utilizate la nivel mondial cu siguranta alternativa cupelor menstruale poate sa para cea mai buna.

Motivele pentru care pot sa fie vazute ca si dispozitive de viitor incep efectiv de la partea de utilizare multipla si ulterioara functie de necesitati dar si functie modul in care aveti grija de igienizarea lor. Materialul din care sunt realizate este unul de calitate cu siguranta dar si unul nu influenteaza in mod negativ interiorul vaginului pe timpul utilizarii cupelor.

Beneficii aduse de cupele menstruale

Latura avantajelor poate sa cuprinda de la partea de utilizare facila pana la ceea ce inseamna punerea in balanta a pretului pe care aceste cupe menstruale il pot avea cu pretul tuturor absorbantelor si tampoanelor pe care o femeie le foloseste lunar.

Pretul redus nu vine cu siguranta singur ci mai vine si cu partea de risc SST redus, cu partea de utilizare facila si intr-un mod igienic iar pentru cei care iubesc natura vorbim despre dispozitive realizate dintr-un material prietenos cu mediul si mai punem si utilizarea de lunga durata ceea ce inseamna mai putine deseuri poluante.

Leave a Reply