Zi de zi

Idei pentru valsul miresei romantic

Cunosti acest tip de piese romantice – cand le auzi, nu te poti abtine sa nu zambesti, si asta pentru ca sunt perfecte pentru valsul miresei, adica dansul de deschidere.
In cazul in care piesa nu este inca aleasa si doresti un dans romantic, iti sugeram in cele de urmeaza cateva idei de piese minunate indiferent de anul in care are loc nunta ta.

„Can’t Help Falling in Love” a lui Elvis Presley poate fi o declaratie de dragoste pe care v-o faceti unul altuia, pentru ca este atat de frumos sa poti spune persoanei iubite careia doar ce i-ai declarat iubire pentru toata viata „Take my hand, take my whole life too”. O alta declaratie pe care s-ar putea sa vrei sa o faci mirelui sau poate el tie este „”You Are the Sunshine of My Life”” a celebrului Stevie Wonder.

Poate mai putin cunoscuta decat piesa lui Elvis, dar la fel de romantica si potrivita pentru valsul de deschidere este „Never My Love” a celor de la The Association, cantec lansat in 1967.

Frank Sinatra nu putea lipsi de pe lista de sugestii pentru valsul miresei: „”It Had to Be You”” este o piesa a indragostitilor destinati sa fie impreuna, la fel cum este de altfel si piesa „At Last” de pe albumul de debut care poarta acelasi nume al cantaretei americane Etta James.

Desi a trait acum vreo 60 de ani, Sam Cooke inca ajunge la inimile celor romantici, iar piesa „That’s Where It’s At” cu siguranta va fi alegerea multor cupluri de miri care isi doresc o nunta romantica.

Nascuta in 1988, Adele a cucerit deja 77 de premii pana la acest moment [iulie 2012], unul dintre cantecele care au facut inconjurul lumii fiind „Make You Feel My Love”, o declaratie patimasa de iubire pentru jumatatea ta. Si daca iti plac cantecele mai moderne, mai avem doua recomandari pentru tine: Snow Patrol cu a lor „”Chasing Cars”” sau Michael Buble cu a lui „”Everything””, piesa care i-a adus premiul Grammy in 2007.

Intorcandu-ne putin in timp, ajungem din nou in anii ’60 cu „”God Only Knows””, piesa cantata de The Beach Boys, cu versuri de Tony Asher. Si in cazul in care nu va este cunoscuta melodia, va spunem despre ea doar atat: titlul se continua cu „”what I’d be without you””.

Si daca tot ne-am reintors in timp, profitam de ocazie pentru a-ti mai oferi cateva sugestii pentru dansul vostru: Van Morrison cu „”Crazy Love”” este o balada romantica din 1970 iar versurile „”The colors of the rainbow / So pretty in the sky / Are also on the faces of people passing by”” cu siguranta iti sunt cunoscute pentru ca sunt din celebra piesa din 1968 „”What a Wonderful World”” a lui Louis Armstrong (poti insa opta pentru varianta din 1993 a lui Israel Kamakawiwo’ole).

Daca vrei sa-i spui mirelui tau „”Daca as fi soare sus pe cer, as merge peste tot cu iubire, As fi luna cand soarele apune doar ca tu sa stii ca sunt inca cu tine””, inseamna ca piesa „”That’s How Strong My Love Is”” cantata de Otis Redding este cea pe care o cauti, si daca vrei sa ii transmiti ca te simti iubita si in siguranta cu el, „”atingerea mainii tale imi spune ca ma vei prinde daca vreodata voi cadea””, invatati pasii de dans pe „”When You Say Nothing at All”” – Alison Krauss.

Daca tu sau el sunteti fani The Beatles, formatia si stilul va reprezinta, sunteti voi cand ascultati The Beatles, alegeti „”In My Life”” scrisa de John Lennon si Paul McCartney si lansata in 1965. 7 ani mai tarziu, in 1972, a aparut o alta piesa pe care v-o recomandam: „”Let’s Stay Together”” – Al Green. Insa cel mai vechi „”all-time favourite song”” pe care s-ar putea sa valsati superb este „”Unforgettable”” de Nat King Cole, din 1951.

Si am tot vorbit de declaratii pe care mireasa i le poate face mirelui: venim in incheierea acestui articol si cu o sugestie de declaratie de dragoste din partea mirelui pentru mireasa, si anume „”You Are So Beautiful”” a lui Joe Cocker.

Odata aleasa piesa, tot ce va ramane de facut este sa urmati cursuri de dans pentru nunta si sunteti gata sa impresionati invitatii si sa deschideti petrecerea vietii voastre.

Leave a Reply