Diete de slabire Sanatate

Sanatatea si silueta in calatorie

„Pe parcursul calatoriei, nu poti controla cine piloteaza avionul si nici vremea de la destinatie, insa poti controla ce alegi sa mananci. Hai sa vedem ce cum iti alegi regimul alimentar intr-o calatorie.

Nu pleca flamanda

Stii si tu cum e sa pleci la cumparaturi in hypermarket cand iti este foame. Nu este o idee buna pentru ca ajungi sa cheltui mai mult decat ti-ai planificat pe alimente pe care in mod normal nu le-ai cumpara. Asigura-te ca ai parte de un mic dejun satios daca urmeaza sa calatoresti in timpul zilei sau o cina sanatoasa daca vei calatori pe timp de noapte. Daca de la birou vei pleca direct la aeroport, pune in bagaje in ziua de dinaintea plecarii o rontaiala sanatoasa pentru drum (baton de cereale, nuci, fructe uscate, morcovi, cereale, iaurt, popcorn).

La pachet

Oricat de demodata sau un-cool pare ideea, te va salva din multe puncte de vedere: ia-ti in bagaje mancare de acasa. Planifica din timp ce vei lua cu tine si astfel vei face economii importante, pentru ca altfel vei ajunge sa platesti aceleasi alimente cu mult mai multi bani in aeroport sau la destinatie.

Spre aeroport

Sa fim sincere: nu vei arde prea multe calorii stand jos in avion cateva ore si nici nu vei avea parte de un masaj anticelulitic pe avion, asadar vei simti lipsa exercitiilor fizice din rutina ta. Poti recupera daca pleci mai devreme spre aeroport pentru ca vei putea merge pe jos o anumita distanta in drum spre aeroport, precum si daca ajungi mai devreme la aeroport vei apuca sa faci cateva plimbari prin magazine si vei apuca sa urci si sa cobori cateva scari.

In avion

Oricat de apetisanta este oferta stewardesei, alege un pahar de apa, cat mai des posibil, si renunta la sucurile carbogazoase. La fiecare 90 de minute, daca situatia o permite, ridica-te de pe scaun si plimba-te pe culoare si intinde-ti picioarele, fa cateva miscari de stretching (cat iti permite situatia).

La hotel

De multe ori, cand ajungi la hotel esti epuizata dupa stresul de la aeroport si drumul spre si dinspre aeroport si e tarziu; intri in camera de hotel, te faci comoda, deschizi televizorul si ochii se indreapta apoi spre minibar si telefon; suni si comanzi un burger, cartofi prajiti si la desert o prajitura cu visine, intri putin pe net si apoi adormi.

Ce-am descris mai devreme se mai numeste si „”inceputul finalului regimului alimentar sanatos””. Asa ca planuieste din timp: suna la hotel si asigura-te ca vei avea in camera salata, fructe si iaurt, o omleta sau oua fierte, pregatite special pentru tine. In bagaje, strecoara mere sau portocale pe care sa le poti consuma dimineata. O alta varianta ar fi ca, in drum spre hotel de la aeroport, sa treci pe la un supermarket si sa-ti cumperi apa si fructe.

La destinatie

Indiferent cate zile stai la destinatie, profita de faptul ca esti intr-un oras diferit de cel de resedinta si descopera-l. Fa plimbari in fiecare zi pe care o petreci in acel oras. Dimineata s-ar putea sa nu ai timp de jogging, insa o jumatate de ora seara pentru o plimbare inainte de culcare este un lucru mai usor realizabil.

Fa-ti un plan

Pregatirile pentru o calatorie care sa nu fie un dezastru pentru sanatatea si silueta ta incep acasa, inaintea calatoriei. Fa-ti bagajele din timp, asa vei scapa de stresul ultimelor minute. Nu manca alimente foarte condimentate inainte de a merge la culcare in noaptea de dinaintea calatoriei. Bea cat mai multa apa, pentru ca te vei dezhidrata pe avion. Nu-ti trimite principiile referitoare la alimentatie, sanatate si silueta in vacanta, ci ia-le cu tine.

Plecarea intr-o calatorie poate deveni relaxanta pentru organism si silueta atata timp cat ne dorim acest lucru si invatam ce si cum sa facem, iar sfaturile de mai sus speram sa iti fie de folos.

Leave a Reply