Medicina alternativa

Celulita nu mai este o problema daca folosesti ventuzele pentru masaj anticelulitic

Desi fiecare are cate o parere, nimeni nu stie exact de ce se formeaza celulita. Cei mai multi specialisti considera ca principala cauza a celulitei este retentia de fluide in organism, aceasta aparand din pricina unei predispozitii genetice.  Altii vorbesc despre sistemul limfatic ineficient, , despre slaba circulatie a sangelui, despre un dezechilibru hormonal care cauzeaza adunarea celulelor de grasime. Pana la urma, cauzele par a fi multiple, dar rezultatele sunt unele sigure. Pielea sanatoasa este transformata in celulita si aceasta poate sa apara la toate femeile, indiferent de greutate. Celulita aparute sub piele duce la schimbarea aspectului acesteia si la aparitia “cojilor de portocala”. Acestea fiind spuse, la fel de importanta este si prevenirea sau eliminarea celulitei, iar in ultimii ani a fost dezvoltata o noua metoda. Mai exact, vorbim despre folosirea masajului cu ventuze masaj anticelulitic.

De ce terapia cu ventuze masaj?

Terapia cu ventuze masaj capata din ce in ce mai multa importanta in aceasta arie a masajului. Este adevarat ca exista si alte tipuri de masaj anticelulitic, dar cel cu ventuze si-a dovedit de mai multe ori utilitatea. Tocmai de aceea este folosit in prezent de numeroase vedete si rezultatele pot sa fie observate in revista si chiar in fotografiile lor de pe covorul rosu. Avantajul principal este ca terapia este una care ajunge la tesuturile de adancime, non-invaziva care vindeca pielea si muschii intr-o proportie destul de buna. In plus, specialistii au renuntat de mult la folosirea ventuzelor din sticla, greu de folosit si periculoase si au trecut la silicon, un material flexibil, usor si simplu de utilizat. Aceste ventuze trebuie sa fie aplicate si miscate pe zonele afectate de celulita, dar procesul nu este unul chiar atat de simplu pe cat pare la prima vedere.

Cum arata ventuzele pentru masaj anticelulitic

celulitaPentru o persoana care nu se pricepe deloc, acestea ar putea sa para la fel ca orice alt tip de ventuza din silicon. Insa un expert isi va da seamna imediat de diferenta. In primul rand, ventuzele pentru masaj anticelulitic vin intotdeauna la set. Acestea sunt facute pentru a fi filosite in zona soldurilor, pe picioare sau fese. Asadar, ele au un diametru destul de mare, pentru a putea acoperi zone mai mari ale corpului. Din acest punct punct de vedere, putem spune ca sunt asemanatoare cu ventuzele pentru spate si picioare. Totusi, diametrul lor variaza cu cativa milimentri (de la 100 mm la 40 mm), in functie de zona ideala de folosire.

Cum se folosesc ventuzele impotriva celulitei

  • In primul rand, trebuie sa alegi zona in care celulita este cea mai pronuntata. Asa cum spuneam si mai sus, aceasta apare de regula pe solduri, abdomen sau fese, dar se intampla sa se gaseasca si pe maini sau chiar pe gambe. Exista si zone in care nu este recomandata aplicarea ventuzelor, asa cum este partea interioara a incheieturilor. Daca mergi la un salon, specialistul va sti cel mai bine ce trebuie sa faca, dar acasa este bine sa te ocupi doar de zonele mai extinse.
  • Dupa ce ai identificat zona preferabila de aplicare, este timpul sa o pregatesti de masaj. Inainte de a trece la folosirea ventuzelor, incalzeste muschiii folosind tehnici de masaj clasice, cu ajutorul mainilor. Masajul trebuie sa fie continuat pana cand zona se inroseste suor. In acelasi timp, specialistii recomanda folosirea unui ulei de masaj, acesta crescand aderenta ventuzelor, usurand miscarea lor si pregatind pielea pentru ceea ce va urma.
  • Urmatorul pas logic este aplicarea ventuzelor pentru masaj. Acestea sunt tinute pe piele timp de cateva minute, pana cand se formeaza vacuumul necesar masajului. Dupa aceasta, ventuza este miscata intr-un alt punct. Aceasta tehnica are rolul de a relaxa pielea si muschii si de a elimina grasimile si toxinele din zona respectiva. Pe langa faptul ca celulita are toate sansele sa dispara dupa cateva sedinte, efectele clasice ale masajului cu ventuze, adica relaxarea organismului si eliminarea durerilor apar si ele atunci cand mergi la o sesiune de masaj.
  • Fiecare repriza de masaj ar trebui sa dureze in jur de 20, 30 de minute. Nu se recomanda masarea mai multe zone deodata, intrucat un proces prea lung poate deveni neplacut pentru pacient. Se insista timp de cateva sedinte pe o anumita zona, pentru ca mai apoi sa se treaca la o alta.

Cum functioneaza masajul cu ventuze

Atunci cand vacuumul este aplicat pe piele, inversarea presiunii duce la ruperea celulelor de grasime. In acelasi timp este stimulata circulatia sangelui si resturile de celule grase sunt drenate cu ajutorul fluxului limfatic. Se poate sa apara si cateva picaturi de limfa la suprafata pielii, dar acest lucru este unul normal si nu ar trebui sa va ingrijoreze. Pentru ca terapia cu ventuze masaj ajuta la o eliberare mai rapida si mai eficienta a nodurilor limfatice, toxinele sunt eliminate in timp record. Astfel, se poate spune ca masajul cu vetuze actioneaza pe mai multe nivele si ca are efect aspra mai multor cauze ale aparitiei celulitei. Nu in ultimul rand, pielea ramane mai curata si celulita apare mai greu inapoi. Totusi, trebuie retinut ca nicio forma de masaj nu te va scapa definitiv de aceasta. Insa odata reaparuta, vei putea apela din nou la ajutorul masajului pentru a scapa de ea.

Indicatii si contraindicatii

In general, tratamentul cu ventuze masaj este sigur si sanatos pentru toata lumea, el fiind recomandat chiar si pentru copii si batrani. Totusi, inainte de a-l folosi, este bine sa cereti opinia unui expert. Spre exemplu, persoanele care sufera din cauza afectiunilor de piele nu ar trebui sa il incerce. In acelasi timp timp, nu este indicat in cazul victimelor care se refac dupa arsuri, operatii sau dupa leziuni musculare si osoase grave.

Pacientii suferind de boli cardiovasculare sau respiratorii ar trebui sa il evite. De asemenea, acesta nu trebuie sa fie aplicat in zona inimii, dar oricum este greu de crezut ca celulita se va instala si acolo. In final, recomandam supravegherea atenta a culorii pielii si intreruperea sesiunii autnci cand aceasta capata o culoare vinata mult prea pronuntata.

Leave a Reply